Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravské koláče

Kynuté koláče můžeme podávat při jakékoli příležitosti. Vyzkoušejte tedy nadýchané koláče podle našeho receptu, které jsou plněné tvarohem i džemem a hojně sypané drobenkou. Přípravu těsta můžete svěřit domácí pekárně a na vás zůstane zbytek.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katarinka

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby přípravy a kynutí těsta v domácí pekárně

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby přípravy a kynutí těsta v domácí pekárně)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 936 kJ /
4 287 kcal
Bílkoviny109,39 g
Tuky36,18 g
Vláknina24,65 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 241 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy868,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zo surovín na cesto spravíme cesto, necháme vykysnúť. Ideálne je spravené v domácej pekárni. Krok 2: Rozvaľkáme asi na 1 cm a vykrojíme kolečká s priemerom 8 cm. Vyšlo mi ich 15ks. Spodom pohára zatlačíme stred, aby sa spravila jamka. Na každý koláč dáme kôpku tvarohu, kôpku jahodového džemu. Krok 3: Z masla, práškového cukru a polohrubej múky spravíme rukami mrveničku, ktorou hojne posypeme koláče. Necháme vykysnúť ešte 25 minút a upečieme. Po upečení kraje potrieme maslom.

TIP: Blesková drobenka - snadný postup

Zveřejněno 24. 2. 2009

Poznámka autorky Katarinka

Dneska som ich robila a boli za hodinu fuč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravské koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krgz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravské koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krgz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dneska jsem je zkoušela (vůbec poprvé). Jsou opravdu moc dobré. Hnedka se po nich zaprášilo a ani nevadilo, že se náplň rozjela. Dovolila jsem si přidat foto - sice nic moc, ale pro inspiraci stačí. Určitě se tu objeví co nevidět hezčí.:-8:-)) Dávám bodík.

U nás se po těchto koláčích také vždy zapráší-jsou óóóóc dobré....:yes::yes::yes::-*:-*:-D

Tématické fráze:
moravské koláče, moravske kolace z domaci pekarny, moravské koláče recept, moravský koláč, domácí moravské koláče, dobré moravské koláče, moravské koláče z pekárny, recepty na moravské koláče, domácí koláče, domácí koláčky, moravský koláče, recept na moravske kolace, moravské koláče domácí pekárna, koláče z domácí pekárny, moravské koláče v domácí pekárně, domácí koláče recept, moravsky kolač recept, moravske kolacky, koláče domácí pekárna, moravské koláče pekárna

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí, vejce, cukr, máslo, sůl, kůra citronová, tvaroh, cukr moučkový, zlatý klas, jahodová marmeláda, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu