Dušená hlíva ústřičná
Hlíva je oblíbeným druhem houby nejen pro její chuť, ale také pro její blahodárné účinky. Snadno se dá zakomponovat do mnoha pokrmů. Stejně tak ji přidáme do lahodné omáčky s masem a zeleninou. Podávat ji pak můžeme třeba s knedlíky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 966 kJ / 948 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,25 g |
Tuky | 60,30 g |
Vláknina | 15,75 g |
Cholesterol | 146 mg |
Sodík | 176 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 22,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlívu a maso nakrájíme na nudličky, cibulku a pórek na kolečka.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso na něm zprudka orestujeme, zakápneme sójovou omáčkou a po chvilce přidáme hlívu, cibulku a pórek, okořeníme kurkumou, solí a pepřem podle chuti.
Krok 3: Malinko podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme až maso a hlíva změkne. Před dokončením rozpustíme škrobovou moučku v trošce vody a zahustíme omáčku podle potřeby, přihodíme pár rozkrojených cherry rajčátek a několik lístků oregana. Promícháme, dochutíme a podáváme.
Zveřejněno 20. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená hlíva ústřičná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0gAK
Moje poznámka
Dušená hlíva ústřičná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0gAK
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 11 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 14 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 14 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 17 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 18 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronová bábovka
AlenaCernik před 5 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 7 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 7 hodinami
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 7 hodinami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 8 hodinami
Bublanina
alenalentz před 10 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 10 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 10 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 11 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 13 hodinami
Tématické fráze:
hliva ustricna recepty,
hlíva ústřičná zdravé recepty,
zdravé recepty z hlívy ústřičné,
hlíva ústřičná recept,
recepty z hlívy ústřičné,
recepty hliva ustricna,
co uvařit z hlívy ústřičné,
hlíva ústřičná,
jídla z hlívy ústřičné,
hlíva ústřičná na másle,
hlíva recepty,
hlíva,
jídlo z hlívy ůstřičné,
recept hlíva ústřičná,
recepty na hlívu ústřičnou,
co uvařit z hlívy,
recept z hlivy ustricne,
hlíva recept,
recepty hlíva,
hlíva recept
Suroviny:
hlíva ústřičná,
maso,
olej olivový,
máslo,
kurkuma,
moučka škrobová,
cibulka jarní,
rajče cherry,
pórek,
omáčka sojová,
koření oregáno čerstvé,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (19)
Jenom doporučuji dusit trochu delší dobu - doměkka. Ačkoliv je to chutná a zdravá houba, je také poměrně tuhá.
Drobenko, máš pravdu, ale jelikož já jsem to dělala z vepřového maasa, tak spolu s tou hlívou to bylo měkké současně.
Zaslouží bodíka.