Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupoto s houbami a bazalkou

Hodnocení receptu je 4,9 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 445 kJ /
2 018 kcal
Bílkoviny46,00 g
Tuky46,38 g
Vláknina60,12 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy326,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy vypereme ve studené vodě a necháme je okapat. Krok 2: V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, vsypeme kroupy, za stálého míchání restujeme a zalijeme vodou. Krok 3: Přidáme polovinu oloupané cibule, osolíme, uvedeme k varu a vaříme pod poklicí do měkka. Krok 4: Očistíme si houby a nakrájíme je na plátky. Krok 5: V kastrole zpěníme na zbylém oleji jemně pokrájenou cibulku a usekaný česnek. Vsypeme houby, osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou mletého kmínu a tymiánu, přikryjeme a dusíme asi 10 - 15 min. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Krok 6: Měkké kroupy slijeme, promícháme s lžící másla, podušenými houbami, bazalkou a podáváme.

Zveřejněno 11. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voJ0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voJ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-p Bezva! Jen jsem k tomu "fláknul" cca 40 deka bůčku a trošičku česneku. My chlapi holt to maso tak nějak musímééééé!!!:-D

Tenhle uzasny recept mi nejak utekl...Podobne delam taky a je to naprosto uzasne jidlo. Bodik je naprosto zaslouzeny :-K

Hani,jaké kroupy,nebo krupky?Moc hezké fotky.Chtěla bych to zkusit.:yes::yes:

Už mám uloženo. Musím uvařit. Hanko, ty tvoje fotky, to je krásna.:yes::-))

Já dokonce musím v poslední době vařit častěji kroupy místo rýže :-) Například takový šoulet miluji zase já :-)Ráda bych si udělala i toto jídlo, vypadá chutně, jen nemám houby:-(..Bodík:yes:..akorát já vždy musím kroupy nejdříve po uvaření i před další úpravou opláchnout studenou vodou, jinak mám s jejich trávením poněkud potíže :-)

Jéééé, krupotko!!!! To já mám moc ráda!!! Je to lepší, než rýže!!:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
houbové krupeto, houbové krupoto, kroupy s houbami, krupeto, šoulet s houbami, houbový krupot, kroupy s houbama, recept kroupy s houbami, krupeto s houbami, co s houbami, pohankové krupoto, pohankové krupeto, houbové krupeto recept, vepřové krupoto, co je krupeto, krupeto recept, kroupy s houbami a zeleninou, kroupové rizoto, recept na krupeto, kroupove rizoto recept

Suroviny:
voda, krupky, olej olivový, máslo, cibule, česnek, houby, sůl, pepř, kmín mletý, tymián, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu