Suroviny
Porce: záleží na množství
Postup přípravy
Krok 1: Tyto zbytky nakrájíme na drobné kousíčky, vložíme do kastrolu, mírně osolíme (můžeme přidat i kmín) a podlijeme malinko vodou. Dusíme asi 20 min., během dušení sbíráme pěnu ze šťávy a dáváme stranou do hrnku. Rozdušené houby propasírujeme nebo rozmixujeme.
Krok 2: Do směsi nalejeme zpět onu pěnu a produsíme na konzistenci sirupu (rosolu apod.).
Krok 3: Směs dáme do malých skleniček a sterilizujeme ve vodní lázni 40 minut na 90°C. Použití - jako houbové koření do omáček, polévek apod.
Zveřejněno 26. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová tresť
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vlP
Moje poznámka
Houbová tresť
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vlP
Nejnovější recepty
Smaženice s krupičkou
Přidáno před 1 hodinou
Hříbky s rajčaty a tymiánem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová plec na houbách
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová placka
Přidáno před 8 hodinami
Rychlé krůtí prsní kousky s česnekovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Hraběnčiny řezy s kokosem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč s drobenkou II
JanaPav před 25 minutami
Cizrnovo-vajíčková pomazánka
michaela.hanusova před 28 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
JanaPav před 1 hodinou
Švestkový koláč s drobenkou
Andy10 před 1 hodinou
Prošívaná deka
Tynaja před 1 hodinou
Kakaový koláč s pudinkem a malinami
Sima1996 před 2 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Glapet před 4 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
sunnydog před 8 hodinami
Pečená zelenina
Jan54 před 10 hodinami
Kuře na cuketě, rajčatech a zakysané smetaně
Andulin před 11 hodinami
Tématické fráze:
tresť,
houbové zavařeniny,
hobový kuba,
krkonošská houbová smaženice,
houbová smaženice na zimu,
male trestne c 90,
houbová pěna,
bramborové tresti,
houbové odřezky,
tresť recept,
hobový rosol,
krkonošské rosol
Suroviny:
houby,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (14)