Výborná buchta s jablkovým rosolem
Lehounké piškotové řezy jsou díky použité minerálce krásně nadýchané. Netradiční pudinková vrstva z jablečného moštu či džusu dělá z moučníku vláčný a lahodný dezert vonící po vanilce. Snadná a rychlá sladkost pro děti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 883 kJ / 4 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,91 g |
Tuky | 139,48 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 732,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 175-180 °C. Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec vodu. Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Orientační doba pečení je 30-40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Pokud je povytažení špejle suchá, je upečeno. Krok 4: Zatímco se těsto peče, uvaříme z moštu a pudinkových prášků hustý pudink, do kterého na konci vaření zamícháme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Ochutnáme a podle chuti můžeme přisladit. Krok 5: Jablečnou směs natřeme na upečenou teplou buchtu a necháme pořádně vychladit. Podáváme nakrájené na úhledné řezy a můžeme ozdobit šlehačkou.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 175-180 °C. Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec vodu. Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Orientační doba pečení je 30-40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Pokud je povytažení špejle suchá, je upečeno. Krok 4: Zatímco se těsto peče, uvaříme z moštu a pudinkových prášků hustý pudink, do kterého na konci vaření zamícháme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Ochutnáme a podle chuti můžeme přisladit. Krok 5: Jablečnou směs natřeme na upečenou teplou buchtu a necháme pořádně vychladit. Podáváme nakrájené na úhledné řezy a můžeme ozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 9. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQE3
Moje poznámka
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQE3
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 1 hodinou
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 12 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 13 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 14 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 15 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 16 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 18 hodinami
Tématické fráze:
buchta s pudinkem a jablky,
buchta s jablky,
buchta,
lehká buchta,
výborná buchta z jablek,
lehke buchty,
piškot s rosolem,
buchta s jabkama,
ovocná buchta s rosolem,
buchta s jablky a pudinkem,
buchta z jablek,
řezy s rosolem,
moučníky z jablek,
třená buchta s jablky,
jablečný rosol,
buchta s pudinkem,
buchta s tvarohem a rosolem,
buchty z jablek,
buchta recept,
řezy s ovocem a rosolem
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
voda perlivá,
tuk,
mouka hrubá,
mošt jablečný,
pudink vanilkový,
jablko,
cukr krupice
Komentáře (29)
Snadný a efektní recept, posílám bodík