Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Pokud máme doma gnocchi, žampiony, pórek a smetanu, můžeme se pustit do rychlého vaření. Hedvábně jemnou smetanovou omáčku s pórkem a žampiony orestovanými na másle podáváme s gnocchi a na závěr vše zasypeme parmezánem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 436 kJ / 1 538 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 36,01 g | 
| Tuky | 63,10 g | 
| Vláknina | 21,80 g | 
| Cholesterol | 203 mg | 
| Sodík | 2,09 g | 
| Sůl | 5,20 g | 
| Sacharidy | 199,51 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
	Krok 2: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, osmahneme a zalijeme smetanou. Přivedeme k varu a uvaříme hustý bešamel, který případně naředíme mlékem.
	Krok 3: Přidáme kolečka pórku a necháme je změknout "na skus".
	Krok 4: Omáčku osolíme a ochutíme prolisovaným česnekem.
	Krok 5: Žampiony nakrájíme na silnější plátky (nemusíme je loupat, jen je dobře očistíme papírovou utěrkou) a orestujeme na másle.
	Krok 6: Noky uvaříme podle návodu na obalu a vše lehce, ale důkladně promícháme. Dochutíme solí a mletým pepřem.
	Krok 7: Hotový pokrm sypeme jemně strouhaným parmezánem.
Zveřejněno 10. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JqVP
Moje poznámka
					
				
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JqVP
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 16 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 17 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 21 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 51 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							noky se smetanou a žampiony, 
						
						
							gnocchi, 
						
						
							recepty na jídla s gnocchi, 
						
						
							žampiony na smetaně, 
						
						
							gnocchi recept, 
						
						
							gnocchi se smetanou, 
						
						
							noky se žampiony, 
						
						
							gnochi se žampiony, 
						
						
							smetanové noky, 
						
						
							smetanová omáčka s pórkem, 
						
						
							noky s pórkem, 
						
						
							gnocchi s porkem, 
						
						
							gnocchi recepty, 
						
						
							noky se zampiony a smetanou, 
						
						
							gnocchi hlavní jídlo recept, 
						
						
							gnocci recepty, 
						
						
							recepty s porkem a žampiony, 
						
						
							žampiony se smetanou, 
						
						
							gnocci se smetanou, 
						
						
							gnocchi na smetaně
						
					
						Suroviny:
						
							gnocchi, 
						
						
							žampióny, 
						
						
							pórek, 
						
						
							česnek, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							parmazán
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (15)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0