Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 976 kJ / 711 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,14 g |
Tuky | 62,76 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 171 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 22,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurku nastrouháme na struhadle (menší slzičky) a vymačkáme vodu, česnek prolisujeme, kapii nakrájíme na malé kostičky a kopr nasekáme na drobno.
Krok 2: Vymačkanou okurku smícháme se zakysanou smetanou, přidáme česnek, kopr, kapii, olivový olej, osolíme, opepříme a dobře vše promícháme. Je-li husté, přidáme lžíce smetany nebo mléka.
Necháme v lednici 1 hodinu uležet. Krok 3: Servírujeme s bílým pečivem, zdobené bazalkou nebo koprem a kapií.
Necháme v lednici 1 hodinu uležet. Krok 3: Servírujeme s bílým pečivem, zdobené bazalkou nebo koprem a kapií.
Zveřejněno 2. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové tzatziky s kapií
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ZEM
Moje poznámka
Smetanové tzatziky s kapií
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ZEM
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 20 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 1 hodinou
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 11 minutami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 11 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 12 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 16 hodinami
Suroviny:
smetana zakysaná,
okurka čerstvá,
česnek,
kapie žlutá,
kopr,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
smetana
Komentáře (2)