Postup přípravy
Krok 1: Maso, nejlépe z kýty, dobře odblaníme a pak ho nakrájíme na menší kousky, asi tak jako na ražniči. Dáme do misky, raději porcelánové, protože ta nepřebírá pachy a zalijeme stolním olejem, 3-4 lžíce, záleží na množství masa a přidáme koření divočina. Vše řádně promneme a necháme uležet přes noc, klidně i déle.
Krok 2: Pak tuto směs v dostatečném předstihu přineseme do kuchyně, aby nebyla na smažení příliš studená, osolíme ji a pak na sádle nebo oleji prudce osmažíme. Podáváme k tomu opečené brambory a zeleninovou oblohu, volské oko, šunku, kdo chce, může přidat také naložené houby.
Zveřejněno 28. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Menu na Nový rok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7zA
Moje poznámka
Menu na Nový rok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7zA
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 3 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 5 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 17 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 2 minutami
Krémová česnečka
magdalenka před 3 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 6 minutami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 8 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 9 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 12 minutami
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 16 minutami
Vepřové nudličky s čínským zelím
DavidVolvo před 17 minutami
Červené zelí s jablky
magdalenka před 23 minutami
Fazolky na slanině
magdalenka před 30 minutami
Tématické fráze:
co se vaří na nový rok,
menu na nový rok,
co vařit na nový rok,
co se jí na nový rok,
recepty na nový rok,
co uvarit na novy rok,
tradice na nový rok,
tradiční jídla na nový rok,
jídlo na nový rok,
tradiční recepty na nový rok,
recept na novy rok,
novy rok menu,
menu nový rok,
jak naporcovat daňka,
nový rok,
vaření na nový rok,
nový rok recepty,
srnčí ražniči,
maso na nový rok,
nový rok tradice
Suroviny:
maso srnčí,
olej,
koření na divočinu
Komentáře (17)