Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahelník

Tradiční český jahelník je sladký zapékaný nákyp z jáhel, který voní po skořici a ovoci. Místo cukru můžete použít i med. Jahelník je lehký, zdravý a zasytí. Ideální jako snídaně, svačina nebo sladký oběd pro celou rodinu.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

happy.lenulka happy.lenulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

dortová forma o průměru 25 cm

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 078 kJ /
1 931 kcal
Bílkoviny62,60 g
Tuky47,04 g
Vláknina23,90 g
Cholesterol 599 mg
Sodík 418 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy302,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly v kovovém sítku 2x spaříme vroucí vodou. Krok 2: Nasypeme je do mléka, přidáme cukr a vaříme do změknutí. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a 30 g krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Vmícháme máslo, ovoce a hrozinky. Necháme chvíli vychladnout. Do vlažné směsi přimícháme 2 žloutky. Krok 5: Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Na povrch rozprostřeme ušlehaný sníh. Krok 6: Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15-20 minut.

TIP: Top 7: Sladké nákypy - oblíbené recepty

Zveřejněno 14. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahelník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQLL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahelník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQLL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Stojí za vyzkoušení. 😊

Mám zbylé ostružiny a jáhly taky, takže to zas bude....;-):-p:yes:

Krásné fotky a jáhly miluju.. super, +6:-p

Určitě to vyzkoušejte.. Pokud máte rády rýžový nákyp, tak je to hodně podobný :-)
Jen je fakt důležité ty jáhly spařit vřelou vodou aspoň dvakrát, jinak by jáhly byly hořký :-/

Jáhelník jsem nikdy nejedla a vypadá velmi jedle:-p

:-O To jsem vždycky chtěla ochutnat, ale v mém okolí to nikdo nedělá. Já se bojím, že když to udělám, tak to nebude ono.:-( Ten tvůj jahelník vypadá mooooc jedle. :-p:-p :yes::yes:

Jahelnik je vynikajici. Mam ho moc rada se susenyma svestkama, ale tenhle taky urcite zkusim. Dekuju za inspiraci:yes:

Tématické fráze:
moučník z jáhel, nejlepší recepty na jáhly, jahelník, recept na sladké jáhly, nejlepší recept na jáhly, moučníky z jáhel, rýžový nákyp se švestkama, jáhly recepty, recepty z jahel, nejlepší jáhelník, jáhelník recept, sladke jahly, buchta z jáhel, jáhly moučník, vaření jáhel, recept jáhelník, sladké recepty z jáhel, jahelnik s pudinkem, jahelník se svestkama, meruňkový jahelník

Suroviny:
jáhly, mléko, cukr třtinový, cukr vanilkový, vejce, máslo, rozinky, jablko, kompot meruňkový, cukr, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu