Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení guláš podle Jirky

Jelení guláš má nezaměnitelnou chuť zvěřiny, voní po česneku a majoránce a nejlépe si ho vychutnáte s napařeným houskovým knedlíkem. Odměnou za trpělivost vám bude dokonale se rozpadající maso s chuťově silnou šťávou.

Hodnocení receptu je 4,3 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Středně náročný

Doba přípravy 175 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 140 min + 24 hodin marinování

175 min (35 min příprava + 140 min tepelná úprava, + 24 hodin marinování)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 745 kJ /
2 090 kcal
Bílkoviny214,80 g
Tuky128,39 g
Vláknina10,36 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 626 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme vodu a ocet na marinování masa. Přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, nakrájenou slaninu, hořčici a promícháme. Do vzniklé marinády přidáme nakrájené jelení maso a necháme 24 hodin marinovat v lednici. Krok 2: Druhý den osmažíme na rozehřátém sádle oloupanou a nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme sladkou papriku a ihned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Krok 3: Přidáme naložené maso i s marinádou, rajčatový protlak, sůl, gulášové koření, česnek, majoránku, kmín a nastrouhanou citronovou kůru. Krok 4: Zalijeme 0,5 l vody a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí masa asi 2 hodiny. Krok 5: Když je maso měkké, tak jej vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky. Zasmažíme a dolijeme vodou dle potřeby. Povaříme asi 10 minut, přecedíme a přidáme maso. Prohřejeme a podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 26. 4. 2010

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jelení guláš podle Jirky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28Vv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jelení guláš podle Jirky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28Vv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 1,0

Jestli máte rádi segedín bez zelí z masa, které je naprostá škoda dělat s touto omáčkou, můžete použít tento recept. Pokud máte zbytečně moc jeleního masa, pak jako obměnu doporučuji.

Podlévám pouze kvalitním červeným vínem, nedávám mouku ani citron a místo rajského protlaku přidávám brusinky. Vkládám foto, které než jsem vyfotila, guláš byl studený :-)):-p:yes:

já tedy nevím, ale maso bylo dost kyselé, a to jsem ho měl v nálevu jen asi 15 hodin

Jiřička 27. 4. 2010 06:21
Jelení guláš jsem jedla ve Vimperku na svatbě a bylo to nezapomenutelné papaníčko. Jelení maso jsem také viděla v Makru, ale jen mražené. Koupím a vyzkouším. Dík za recept. :-p

Znám, vynikající záležitost, knedlík, omáčku na kraj půl kolečko citronu a půl kolečko pomeranče,kopec klikvy a nahoru kopeček šlehačky. Mňamózní.

Jenny určitě ano!!;-)

Jirko ano, zvyrazni chut omacky, ale ne masa. Myslim, ze divocina je prave pro svoji nezamenitelnost delikatni.

Jenny ...no nevím,jestli by ten recept šel i na srnu :-O

Ten protlak tam dost zvýrazní tu chut,nevěřil jsem tomu,ale je to tak .....;-)

Zdar Jirko, jeleni maso je opravdu na gulas perfektni, ale proc ho znasilnujes RAJSKYM PROTLAKEM?;-(

mám v mrazáku jen srnu,může být...???+6:yes:

No,mi se sem tam poštěstí dostat jelení od zetě. Myslím, že to mají z Makra a i cena je docela přijatelná;-)

Bibinka ...děkuju za upozornění ;-) ..Jelení maso jsem sháněl dlouho a nakonec ho sehnal v Tesku,maj tam plno mražené zvěřiny ;-)

Jurgen, kde vzít jelena, to bys nám neřekl viď:-?:-D
Ale má ten gulášek kráááásnou barvičku, tak bude jistě dobrej, proto ti dávám 4.bod:yes: (máš v surovinách 2x majoránku:-D)

Brusinky,no tak příště .... ty já rád :yes: :-)

Takto robievam guláš aj ja,bohužial iba z hovädzieho,ale jedla som u známych už aj to jelenie:-pŠpagetka a tie brusinky..:-*:yes:

Nečekal jsem,že to bude taková dobrůtka,mnam :-*

Já tedy bez knedlíku, ale :-*:-*:-p:-p:yes::yes:
Přidáván ještě brusinky:-p

Tématické fráze:
jelení guláš, jelení guláš z.polreicha, guláš, jelení guláš recept, jelení maso, vynikající zvěřinový guláš, jelení maso cena, jelení guláš pohlreich, jak nalozit jeleni maso, guláš z jelena, příprava jeleního masa, recepty z jelena, jelení maso recept vaňek, jelenni gulas, gulas z jelena recept, naložení jeleního masa, recept na jelení gulaš, jelení guláš recepty, guláš ze zvěřiny, vynikající jelení guláš

Suroviny:
maso jelení, sádlo, cibule, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, kmín drcený, citron, mouka hladká, vývar masový, sůl, koření gulášové, majoránka, voda, ocet, hořčice plnotučná, slanina, cibule

Přidat fotografie receptu