Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené maso s bramborami a šlehačkou

Zapečené kotlety s bramborami, cibulí a šlehačkou, to je klasický víkendový oběd od našich maminek a babiček. Vše navrstvit do pekáče a šup s tím do trouby, minimum nádobí i práce. Díky smetaně jsou brambory jemné, maso šťavnaté a celý pokrm krásně zlatavý.

Hodnocení receptu je 4,4 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 258 kJ /
1 496 kcal
Bílkoviny25,94 g
Tuky76,35 g
Vláknina31,30 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy164,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu necháme předehřát na 200 °C. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Kotlety předem u okraje nařízneme. Plátky masa opepříme a osolíme. Krok 3: Cibuli a brambory nakrájíme na kolečka. Krok 4: Vymažeme pekáč máslem, jako první vrstvu položíme cibuli, na to položíme masa, na maso brambory, které ještě také opepříme a osolíme. Krok 5: Vše po celém povrchu zalijeme smetanou, zakryjeme víkem nebo překryjeme alobalem. Krok 6: Dáme péct do trouby asi na 45 minut. Zhruba 10 minut před koncem pečení sundáme víko a pokrm necháme lehce zezlátnout.

TIP: Nejlepší jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 23. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7XNj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7XNj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děláme často, tento recept patří k našim oblíbeným 😊

Jednoduché a dobré. Já přidala ještě trochu grilovacího koření a pošmákli jsme si. Obyčejné, ale chutné ☺️👍

:-):yes: :yes: u nás to milovali vnuci ale museli tam mít kuřecí maso- to byl boj o poslední "opečenky". :-K

Vynikající! Maso jsem ještě posypala tymiánem a do smetany rozmíchala trochu hrubozrnné hořčice. Luxusní bašta. :-*

Tento recept miluje celá rodina. Od nejstarších po nejmladší.
Jen tedy většinou nedávám cibuli a peču odkryté na 180°.
Peču tímto způsobem i kuřecí čtvrtky ????

Dnes jsem pekla krkovici. Jen jsem přidala zbytek žampionu a šlehačku jsem dala v polovině pečení a před koncem posypané sýrem.. Dobré to bylo a fotka jako důkaz..:-K

výborné dělám jen já mám ráda nevysušené tu smetanu tam dávám až nakonec pečení když už je maso téměř měkké , přikreju alobalem a ke konci sundám naliji smetanu ,když se ta smetana dá hned vypeče se než maso změkně pak je to zbytečně suché a jen mastné tak asi tak :-Q8-(<3

Maxim Horkij 26. 5. 2017 14:15
Skvělý jednoduchý recept, to jsem přesně hledal ! Děkuji !

Dnes dělala na obed a vynikajicí dřív jsem to dělala s kuřecím masem ale vepřová kotletka byla měká a štavnatá a je to jídlo z jednoho hrnce takové 2v1 doporučuji:-p

U nás bylo právě k večeři. Moc dobré.

Nojo, klasika:-)))) tohle je u nás snad jedno z nejoblíbenějších jídel!

U nas tomuhle jidlu rikame kotlety na smetane, delam to jak s veprovym, tak s kurecim a da se i s rybou. Take se muze pridat zelenina,syr, houby, cokoliv ma clovek rad. Fantazii se meze nekladou. :-K

Maxim Horkij 26. 5. 2017 14:13
Suvicka: skvěle :)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
zapečené kotlety se šlehačkou, maso na šlehačce s bramborami, zapečené kotlety s bramborem a šlehačkou, zapečené vepřové maso s bramborami, zapečené maso s bramborami, zapecena kotleta se slehackou, veprove maso se slehackou, maso se šlehačkou, zapečená kotleta s bramborem, kotlety se slehackou a brambory, zapečené kuřecí maso se šlehačkou, zapečené kotlety s bramborem, kotlety zapečene se smetanou a bramborami, zapékané kotlety s bramborami, zapečené maso s brambory, zapečené kotlety s bramborami, zapečená krkovička se šlehačkou, vepřové kotlety s bramborami na šlehačce, zapečené kotlety se smetanou a bramborami, maso pečené na bramborách a šlehačkou

Suroviny:
krkovice vepřová, smetana ke šlehání, cibule, brambory, máslo, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu