Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 519 kJ / 363 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,44 g |
| Tuky | 15,29 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 207 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 37,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Osmahneme si cibulku jemne dohneda, pridame hovezi nakrajene na platky, osolime, opeprime, podlijeme trochou vody, dusime do mekka.
Krok 2: Az je maso mekke, pridame nakrajeny salam a povarime jeste kratce. Nezahustujeme, nechame stavicku.
Krok 3: Brambory poradne ocistime a umyjeme, kdo chce, muze oloupat, ja jsem nechala ve slupce.
Krok 4: Nakrajet na kolecka, dat do pekacku, posolime, popeprime, zakapnem trochou oleje a zalijem zalivkou, kterou sme si udelali ze slehacky, 2 lzice medu, trochu soli, 2 vejce, ja jsem na chut jeste dala nakrajenou pazitku. Poradne promichat, zalit brambory a dat pect.
Krok 5: Mezitim jsem si nakrajela nekolik mrkvi a podusila na masle s l lzickou medu.
Krok 6: Kdyz je mrkev mekka, dame trochu slehacky, povarime asi 5 minut a odstavime.
Zveřejněno 30. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na sťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMv0
Moje poznámka
Hovězí na sťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMv0
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 1 hodinou
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 1 hodinou
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 1 hodinou
Jahodový likér
Jirka55221 před 3 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 3 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 7 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 14 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 16 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 16 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 16 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso recepty,
hovezi na stave,
maso na stave,
hovezí vrabec,
pražská šunka recept,
hovězí,
hovězí maso,
hovězí vrabci,
hovezi na stave recept,
recept hovezi na stave,
hovězí maso na šťávě,
hovězí maso recepty apetitonline,
medový přeliv,
vepřové maso na vlastní stave se zeleninou,
recepty maso na stave,
recepty na přední hovězí apetitonline,
top recepty hovězí na štavě,
hovezi vrabec recept,
dušené hovězí s mrkví apetitonline,
může být hovězí maso nasládlé
Suroviny:
plátek hovězí,
cibule,
sůl,
pepř,
mrkev,
brambory,
šlehačka,
vejce,
med,
šunka uzená
Komentáře (8)
Dušenou mrkev máme moc rádi a recept vypadá moc dobře,já bych se toho nebála.Kombinace tohoto může být dobrá.Můj muž dělává dušené hovězí maso s mrkví na způsob guláše a je to senzace,něco jak dělávají Irové,vše v jednom.
Světlanko, s tou sladkostí to bude v pohodě, vždyť do dušené mrkve se taky dává cukr(aspoň já jo), tak se neboj