Hovězí na sťávě

indulina28 Kuchařka: indulina28

Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

hovězí plátky
1 cibule
sůl
pepř
mrkev
brambory
1 šlehačka
2 vejce
2 lžičky medu
trochu uzené šunky nebo jiný uzený salám
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme si cibulku jemne dohneda, pridame hovezi nakrajene na platky, osolime, opeprime, podlijeme trochou vody, dusime do mekka.

  2. Az je maso mekke, pridame nakrajeny salam a povarime jeste kratce. Nezahustujeme, nechame stavicku.

  3. Brambory poradne ocistime a umyjeme, kdo chce, muze oloupat, ja jsem nechala ve slupce.

  4. Nakrajet na kolecka, dat do pekacku, posolime, popeprime, zakapnem trochou oleje a zalijem zalivkou, kterou sme si udelali ze slehacky, 2 lzice medu, trochu soli, 2 vejce, ja jsem na chut jeste dala nakrajenou pazitku. Poradne promichat, zalit brambory a dat pect.

  5. Mezitim jsem si nakrajela nekolik mrkvi a podusila na masle s l lzickou medu.

  6. Kdyz je mrkev mekka, dame trochu slehacky, povarime asi 5 minut a odstavime.

Poznámka

Je to muj vlastni recept tak doufam ze bude chutnat i vam :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí na sťávě

  • Pajaska Pajaska

    Jo Špagi,vždyť Pražská šunka v medu je vyhlášená pochoutka.Dokonce se do ní zapíchá hřebíček.Možná i Vilém Vrabec ji má v kuchařce,ale ruku do ohně za to nedám.Já osobně ,jak já říkám - maso na sladko miluji.(kuře na medu,vepřové s mrkví,s ananasem atd....)
    Dušenou mrkev máme moc rádi a recept vypadá moc dobře,já bych se toho nebála.Kombinace tohoto může být dobrá.Můj muž dělává dušené hovězí maso s mrkví na způsob guláše a je to senzace,něco jak dělávají Irové,vše v jednom.:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Už to mám, je to ale od konkurenčbního webu, když tak to klidně smažte, jen jako důkaz, že to fakt existuje! http://www.apetitonline.cz/recepty/5589-uzena-sunk...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já myslím, že trochu té sladkosti sebere ta uzená šunka, mám pocit, že jsem jedla kdesi něco jakou uzenou šunku v medovém přelivu, a že to bylo strašně dobrý....rozhodně výborná kombinace ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Indulíno, hezky si to vymyslela a vypadá to pěkně, dávám ti 3.boda:yes:

    Světlanko, s tou sladkostí to bude v pohodě, vždyť do dušené mrkve se taky dává cukr(aspoň já jo), tak se neboj:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    recept se mi líbí;-)a Světluš nasládlé to bude,ale to si myslím,tak má býti.;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...receptík vypadá opravdu zajímavě, jen bych měla trošinku strach, jestli celé jídlo není moc nasládlé...ale máš krásnou fotku, a vypadá opravdu "jedle"...:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí maso recepty hovezi na stave maso na stave hovezí vrabec pražská šunka recept hovězí hovězí maso hovězí vrabci hovezi na stave recept recept hovezi na stave hovězí maso na šťávě hovězí maso recepty apetitonline medový přeliv vepřové maso na vlastní stave se zeleninou recepty maso na stave recepty na přední hovězí apetitonline top recepty hovězí na štavě hovezi vrabec recept dušené hovězí s mrkví apetitonline může být hovězí maso nasládlé