Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí jáhloto

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie816 kJ /
195 kcal
Bílkoviny6,54 g
Tuky1,62 g
Vláknina13,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, česnek s bylinkami, citronový pepř s citronovým olejem a rozmarýnem. Stehýnka pečlivě promažeme marinádou (i pod kůží – uděláme kapsu ostrým nožem) a necháme odležet aspoň 1 hodinu. Stehýnka poté upečeme do zlatova asi 35 minut). Po upečení je obereme z kosti, kdo chce, odstraní i kůži. Krok 2: Na rozpálený tuk vhodíme špenát, kukuřici, hrášek, rajčata a papriku a necháme restovat cca 10 minut. Vložíme prohřát uvařené jáhly – uvařili jsme dle návodu na sáčku, a vmícháme upečené kuřecí maso. Necháme asi 10 minut spojit chutě. Krok 3: Na talíři posypeme sýrem. Obložíme zeleninou a bylinkami. Krok 4: Vynikající obměna mého manžela – usmažené volské oko položíme na zeleninu. Recept je můj výmysl, dle lékaře mám jáhly jíst co nejčastěji a jelikož to rodince zachutnalo a dokonce se vymýšlely obměny, myslím, že se mi to povedlo.

Zveřejněno 26. 3. 2011

Poznámka autorky spagetka

Citronový olej jsem objevila v Kauflandu - je pravda, že je dražší, ale zas ho použijeme jen trochu a ne na běžné smažení, nádherně voní po citronu a ve spojení s citronovým pepřem bude skvělý i k rybám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí jáhloto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYj7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí jáhloto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYj7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak tohle bych asi mohl, co? Vypadá to dobře;-)

Jáhly mne moc neoslovily, ale je možné, že je neumím tak připravit, aby to bylo jinak. Tobě se spagi podařilo vytvořit nádherné, barevné a bezesporu zdravé jídlo a zasloužíš plusa;-):yes:

spagetka:Je to obyčejná chemicky neošetřená kůra z citronu (1 citron na cca 200g soli), která se nastrouhá přímo do soli, zavíčkuje se a nechá dva dny stát (silice z kůry se spojí se solí), pak se vše vysype v tenké vrstvě na plech a nechá se na vzduchu půl dne proschnout (nebo na peč.papíře v troubě).Já ji nepřesívám, ale kůru strouhám na struhadle na parmazán hodně na jemno.

Díky ještě jednou:-K
chocolate - ten pomerančový pepř jsem koupila taky v Kaufu, ale nevím - asi nebyl zrovna kvalitní. Jinak ta sůl je dobrý nápad, lucasinka sem dala tenhle recept na tu sůl - http://www.toprecepty.cz/recept/19541-rozmarynovo-...

Hezký a nápaditý recept:-K.
S tím pepřem máš spagetko naprostou pravdu, je výborný.Doporučuji podívat se i po pomerančovém pepři (Salvátor, Antonín, Rojík).Já si doma dělávám (podle J.Olivera) citronovou a pomerančovou sůl.

Špagetko, recept moc pěknej a fotka se ti velmi povedla:-! Dávám ti 9.bodík:yes:

Tak tento recept se mi opravdu hodně líbí:-p+:yes:a ukládám si:-*Možná by nebyla špatná i kombinace s pohankou:-*

Maris, a joooo - to bude tím ponocováním :-8:-8:-8:-D
Jaru, promíííň:-8;-):-D

spagetka: Jaruška je v tom nevinně, to jsem byla já;-):-8:-8

Děkuju:-K:-K, Jaru, já tu teplotu opravila - upřímně - nevšimla jsem si a nenapsala, byl to odhad, takže radši přepíšu ;-);-)

Laďka, niečo odlož bokom, už cestujem k tebe ;-):-D:-D:-D

spagetka měla noční:-):yes:+

Vypadá to skvěle:yes:

zizala: já na to taky koukala, že spagetka měla noční směnu:-))

Ty divoško...ty jsi měla noční hlídku, bo co? Ve 3:15 píšeš komentář a v půl šestý přidáš uvařenou takovouhle nádheru :-O:-O:-p:yes::yes: Já jsem teda taky ranní ptáče, ale na Tebe nemám:-8:-K:-K

Dělám hodně podobně s rýží nebo s kuskusem, zkusím jáhly,:-) já ale peču stehna o dost déle, těch 25 minut mi připadá málo, ale každá trouba je jiná, tak proč ne. ;-) Jinak je to určitě dobrota:-p:yes:+

Tématické fráze:
jáhly s kuřecím masem, jáhli, zeleninové jáhloto, jáhly s kuřecím a zeleninou, jak pripravit jahli, jáhly s kuřecím masem a zeleninou, recepty s jahli, jahli receptu, jahly a kuřecím masem, jáhly se zeleninou a kuřecím masem, jahli maso, jahly k rybe, jahli co to je, recept na jáhli, dynove gnocchi mrazeni, recept na jáhloto.cz, recepty z jahli, dobrotu s jahli, jáhli a kuřecí maso, jáhloto se zeleninou

Suroviny:
stehno kuřecí, mražená kukuřice s hráškem, rajče cherry, paprika čerstvá červená, česnek, koření česnek a bylinky, rozmarýn, pepř citronový, olej citronový, špenát, sýr strouhaný, jáhly, vejce, tuk, zelenina, bazalka čerstvá, libeček

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu