Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 485 kJ / 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,92 g |
Tuky | 4,70 g |
Vláknina | 80,78 g |
Cholesterol | 1 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 82,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme do hrnca vodu, 1 malú lyžičku soli a nálev z oboch konzerva 3-4 bobkové listy.
Krok 2: Zeleninu, zemiaky a kapustu očistíme, pokrájame na kúsky a dáme do vody.
Krok 3: Pridáme hríby. (ak máme sušené dáme ich 1 hod. pred varením namočiť.)
Krok 4: Necháme zovrieť a pridáme bujóny.
Krok 5: Keď sú zemiaky a zelenina uvarené, spravíme z masla zásmažku.
Krok 6: Zalejeme studenou vodou a pridáme do polievky.
Krok 7: Keď polievka zovrie premiešame a dáme do nej fazuľu z konzerv. Na miernom ohni prevaríme, prípadne dochutíme vegetou.
Zveřejněno 20. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční fazolová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pRz
Moje poznámka
Vánoční fazolová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pRz
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 6 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 6 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 6 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 4 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 5 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 5 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 5 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 7 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 7 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 7 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 8 hodinami
Tématické fráze:
fazolová polévka recept,
fazole švábka,
tuřín recepty,
polévka z tuřínu,
polevky recepty,
fazole švábka recepty,
fazole svabky,
polevka z fazolí švabka,
fazolova pol. z konzervy,
polévka fazolová švábka,
polievka zo svabky,
zelenina tuřín recepty,
urobsi sam,
kvaka recept,
polévka ze švábek,
co je to kvaka,
tuřín polévka,
fazolová pol se se zeleninou,
fazolová polévka s bramborem maminčina,
fazole švábka recept
Suroviny:
zelí hlávkové,
houby sušené,
mrkev,
petržel,
fazole ve slaném nálevu,
kedlubna,
celer,
brambory,
bobkový list,
máslo,
mouka,
voda,
bujón zeleninový,
sůl,
vegeta,
tuřín
Komentáře (7)
http://urobsisam.topky.sk/zahrada/uzitkova-zahrada...
http://varecha.pravda.sk/recepty/kvaka-mliecna-pol...
Tuřín - Brassica napus L. var. napobrassica (L.) Rehb. / Kvaka
Je vhodná pro přímý konzum, tepelnou úpravu i skladování.
Kulatá bulva je na temeni červená. Vegetační doba od výsevu je 145-160 dní. Vyséváme v dubnu do sponu 40 x 30 cm. Velmi vhodné pro pěstování ve vyšších polohách. Obsahuje velké množství bezdusíkatých látek a vitamíny B a C.
http://www.semo.cz/homegardencz/index.php?s=&druhi...