Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 062 kJ / 2 644 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 207,96 g |
Tuky | 191,54 g |
Vláknina | 11,30 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 9,80 g |
Sacharidy | 18,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jelení maso nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a vetřeme do masa marinádu.
Krok 2: Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin.
Krok 3: V hrnci si orestujeme na kostičky nakrájený uzený špek a po vypečení tuku přidáme nahrubo nakrájené cibule a opečeme do hněda.
Krok 4: Naložené maso zprudka orestujeme v hrnci s cibulí tak, aby se zatáhlo.
Krok 5: Po zatažení masa přidáme na hrubší kusy nakrájené mrkev.
Krok 6: Podlijeme vývarem z kostí, do ¾ masa a dusíme pod pokličkou na velmi mírném plamenu, tak dlouho dokud není maso hotové – cca 60 -90 minut.
Krok 7: Když je maso krásně měkké tak jej společně s mrkví vybereme a zbytek šťávy propasírujeme.
Krok 8: Vzniklou chutnou šťávu naředíme, nebo zahustíme dle potřeby, jak nám to vyhovuje podle zvolené přílohy. K případnému zahuštění šťávy použijeme trošku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a pomalu necháme provařit cca 10 minut za občasného míchání. Omáčku ještě zjemníme oříškem másla a obohatíme na kolečka nakrájenou uvařenou mrkví. Vhodnou přílohou je rýže nebo vařené brambory.
Zveřejněno 2. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní jelení ragů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6zVl
Moje poznámka
Podzimní jelení ragů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6zVl
Nejnovější recepty
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 11 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 11 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaný losos s koprem a citronem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 4 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 5 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 5 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 5 hodinami
Cuketové placičky
Issis před 7 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 9 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 9 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 9 hodinami
Tvarohovo-vajíčková pomazánka
Evicka18 před 9 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 10 hodinami
Tématické fráze:
jelení maso recepty,
jak naložit jelení maso,
recepty jelení maso,
jelenní ragů,
jelení ragú na víně,
recept na jelení maso,
marináda na jelení maso,
jelení maso recept,
jelení maso,
recepty na jelení maso,
recepty ragů,
naložení jeleního masa,
ragů z divočiny,
jeleníragů,
ragů z jeleního masa,
jelení kousky,
daněla recepty,
daněla recept,
jelení ragů na zelenině,
ragů recepty jelení maso
Suroviny:
plec jelení,
cibule,
mrkev,
špek uzený,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
jalovec,
bobkový list,
pepř černý,
sůl hrubá,
olej
Komentáře (23)