Suroviny
Porce: 2 velké porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 493 kJ / 2 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 193,50 g |
Tuky | 150,39 g |
Vláknina | 8,78 g |
Cholesterol | 507 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 9,60 g |
Sacharidy | 33,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme.
Krok 2: Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Slaninu a salám nakrájíme na menší kostičky.
Krok 3: Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 4 minuty osmahnout slaninu společně se salámem, pak přidáme cibuli a 3 minuty restujeme. Poté vložíme plátky masa a necháme je po 2 minutách z každé strany zatáhnout.
Krok 4: Přisypeme kmín, zázvor a papriku, podlijeme 2 dl horké vody nebo bujónu a hrnec zajistíme tlakovou poklicí. Až začne ucházet tlakový ventil, hořák ubereme na minimum a vaříme 20 minut.
Krok 5: Pak hrnec ochladíme, otevřeme, plátky masa s částí slaniny a salámu odebereme bokem a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme.
Krok 6: Ve 4 dl studené vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do rozmixované směsi, přidáme odebrané maso, prolisovaný česnek a na mírném plameni za občasného zamíchání vaříme ještě dalších 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme nejlépe s rýži.
Zveřejněno 17. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pikant (plátky z papiňáku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8GP
Moje poznámka
Hovězí pikant (plátky z papiňáku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8GP
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 23 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
hovězí platky v papináku,
hovězí maso v papiňáku,
hovězí v papiňáku,
hovězí na houbách v papiňáku,
hovězí rýfek,
ryfek,
hovězí přední plátky,
hovězí přední plátky recept,
hovězí plátky,
výborné hovězí plátky,
hovězí plátky recept,
pikantni hovezi platky,
hovezi z papinaku,
hovězí přední v papináku,
hovězí na česneku v papináku,
hovězí plátky pikant,
hovězí plátky na houbách v papináku,
hovězí plátky z mladého býka,
hovězí zadní recept v papiňáku,
hovězí plátky z předního masa
Suroviny:
maso hovězí,
slanina gazdovská,
salám lovecký,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
zázvor mletý,
mouka hladká,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (34)
tak po tomto komentáři mám na tohle ještě větší chuť
Naši spoluobčané nemají chybu
)
Děkuji Ti moc a pokud jsi stihla nafotit-přivítám
A všem děkuji za přízeň