Ostré čatní z cukety
V sezóně „Sousede, nechceš pár cuket?“ hledáme způsoby, jak tuto všestrannou zeleninu využít naplno. Jedním z nich je pikantní čatní s cuketou, rajčaty, paprikami, švestkami, sušenými brusinkami a zázvorem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 248 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,03 g |
Tuky | 7,90 g |
Vláknina | 64,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 192 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 237,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na malé kousky.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny, očištěné a taktéž nakrájené na malé kousky, zázvor na co nejmenší, brusinky necháme celé.
Krok 3: Vše dáme dusit s octem a 500 ml vody, mírně osolíme. Necháme dusit cca 2 hodiny, až jsou všechny suroviny měkké.
Krok 4: Směs plníme do sklenic, otřeme jim okraje, zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru. Po chvíli otočíme zpět.
Krok 5: Čatní používáme pod dušené maso s rýží nebo s těstovinami, lze použít i jako přílohu ke grilovanému masu.
Zveřejněno 6. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostré čatní z cukety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz3l
Moje poznámka
Ostré čatní z cukety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz3l
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
cuketové čatní,
čatní k masu,
recept na cuketové čatní,
cuketové čatní recept,
cuketové chutney,
čatní z dýně,
co udělat z cukety,
chutney z cukety,
chatney z cukety,
cuketove catny,
cuketove chutney recept,
čatní,
cuketa recepty,
zeleninove catni,
chatni z cukety,
recepty z cukety,
čatní z cukety a rajčat,
čatní z feferonek,
zázvorové chutney cuketove,
čatný z dýně
Suroviny:
cuketa,
paprika čerstvá červená,
rajče,
feferonka,
cibule,
švestky,
brusinky sušené,
zázvor čerstvý,
ocet,
voda,
sůl
Komentáře (20)
jo, vody jsem dala jen decku, cibuli jsem nechala zesklovatět na trošce olivového oleje a pak jsem to ještě při tepl. 80 st. 10 min. zavařovala
jo jo ,je tam možné dát téměř cokoliv :)...zázvor je ostrý,tak opravdu pidi kousky a stačí kousek :)
čas je odhadem podle množství...pokud děláte např. z dýní jsou tvrdší a já už nezavařuji v hrnci.. k masu přidávám až naposledy a jen krátce povařím...
Nemusí- konzervuje se to tím octem a solí..mám jej také od loňska a v pohodě..sklenice mám nahřáté a víčka povařím .. než uzavřu ,okraj sklenice otřu čistou utěrkou...