Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bonboniéra

Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené ovoce, rozinky nebo ořechy, atd..

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby vaření Salka

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby vaření Salka)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 837 kJ /
1 156 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky70,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy115,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salko vaříme uzavřené 2-2,5 hodiny ve vodě a pak ho necháme vychladnout. Budeme potřebovat jen několik lžic, zbytek upotřebíme jinak. Krok 2: Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, nakrájený tuk a vymícháme do hladké hmoty. Krok 3: Vezmeme užší štětec (buď nový plochý na malování, nebo úzký na mašlování) a dva - třikrát vymažeme čokoládou silikonovou nebo kovovou formu na bonbóny. Než vymázneme znovu, necháme čokoládu zatuhnout. Krok 4: Okrojíme přečnívající okraje bonbonových "skořápek" a do každé dáme lžičkou trochu zkaramelizovaného Salka. Krok 5: Čokoládu znovu rozpustíme a lžičkou na každý bonbon nalijeme "víčko" = dno, spodek budoucího bonbonu. Krok 6: Necháme v chladu dobře ztuhnout a vyklopíme (vymáčkneme).

TIP: Co se zbytky čokolády-rady a tipy

Zveřejněno 17. 4. 2010

Poznámka autorky cathleen

Pokud nemáme formu, dá se použít i méně členité platíčko z nějaké bonboniéry (před plněním vymazat lehce olejem).

Můžeme použít i čokoládu bílou nebo udělat bonbóny dvoubarevné. A jako náplň by se dala určitě použít i nějaká jiná, doma oblíbená, třeba ořechová.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bonboniéra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8wP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bonboniéra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8wP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (160)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

octavie1: Nemužeš tento tvuj recept na Salko dát jako samostatný recept, ať si uložíme! Já myslím,že když rozepíšeš postup a suroviny moc kuchařek,kterým právé došlo Salko a nebo jako ty se jim ho nechce dlouho vařit hodně pomuže. Já budu první ,která zkusí ! To koupené někdy nespotřebuju celé a jenom straší v lednici polovina konzervy ! :-D:-p

úžasné :-O :-p už vím, co dostane přítel k narozeninám :-D (tedy pokud se mi povedou :-D)

Ahoj taky dělám domácí bonbonky. Fotečky jsou krásné. Až je budu zase dělat tak taky nějakou přidám. Plním je nutelou rozmíchanou s rumem, aby byla tekutější. A karamelem , ale nevařím salko. Dám zkaramelizovat cukr a když se rozpustí přimíchávám smetanu. Přijde mi to úspornější než hodinu vařit konzervu. :-)

pavlinka a maminka 5. 1. 2013 20:47
ahoj je to moc pěkný recept ale musím ještě sehnat ty formičky a můžu si to udělat jako bonbonieru pro návštěvu. dík za recept.:-))

Ajenka123 22. 12. 2012 11:03
Cathleen: No taky doufám že budou dobré :-D Stačilo by mi kdyby vydržely aspon do nového roku když je udělám dnes :-) tak děkuji moc za radu a rychlou odpoved :-)

Ajenka123: :-O týýýjo, tak takovou bonboškou bych chtěla být obdarovaná!:-p
Musíš vyzkoušet. Ale myslím, že i tak budeš bonbony uchovávat v chladnu, takže by měly vydržet dlouho.;-) (relativně dlouho)

Ajenka123 22. 12. 2012 10:53
Caathleen: Děkuji za tip no chtěla bych právě spíš si pohrát s čokoládama jakože na nápln rozpustím třeba nugátovou čokoládu nebo pistáciovou čokoládu, pak taky čokoládu zředit šlehačkou a tak :-)

Ajenka123: Salko se dává vařené, zkaramelizované, tak si myslím, že i díky obsahu cukru vydrží dostatečně. (U nás doma nemám možnost zkusit:-// )
Můžeš dát místo Salka nějakou vyzkoušenou hmotu na nepečené cukroví, třeba něco takového http://www.toprecepty.cz/recept/30693-kastanove-ku... a zalít ho čokoládou.;-)

Ajenka123 22. 12. 2012 10:39
Zdravím všechny zaujal mě velice tento recept a chtěla bych udělat tyhle pralinky na všechny způsoby ale jelikož dělám kolem 20 až 30 druhů cukroví tak to bude velká žranice :-D a proto bych se chtěla zeptat jak dlouho tyto bonbonky reálně vydrží když je v tom kondenzované mléko :-) díky všem moc za radu

Tématické fráze:
domácí čokoládové bonbony, domácí bonboniera, výroba čokoládových bonbonů, výroba domácí čokolády, výroba domácí čokolády, čokoládové bonbony recept, domácí čokoládové pralinky, čokoládové bonbony recept, domaci bombony, recept na čokoládové bonbony, domácí cukroví, výroba domácích bonbonů, domácí pralinky recept, domácí výroba čokolády, čokoládové pralinky recept, výroba čokolády recept, domaci cukroví recepty, recept na domácí čokoládu, domácí čokoládové bombony, čokoládové bonbony výroba

Suroviny:
čokoláda mléčná, čokoláda hořká, tuk ztužený, salko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu