Velikonoční jidáše řezané
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády, kterou naplníme máslem, rozinkami a mandlemi a ochutíme skořicí a vanilkou.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 811 kJ / 3 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,07 g |
Tuky | 158,83 g |
Vláknina | 28,20 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 654 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 435,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trochy mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a necháme vzejít.
Krok 2: Všechny ostatní suroviny smícháme. Přidáme kvásek a pořádně vymícháme těsto, pak ho necháme hodinu kynout.
Krok 3: Rozdělíme ho na dva díly, které rozválíme na obdélníky o rozměru asi 30x40 cm. Potřeme je rozpuštěným máslem, posypeme rozinkami, mandlovými lupínky a vanilkou se skořicí.
Krok 4: Stočíme do roládek, ostrým nožem nakrájíme 1,5 cm silné špalíky a necháme je na plechu necháme ještě vykynout.
Krok 5: Na závěr potřeme vejcem a upečeme do zlatova, přibližně při 180 °C po dobu 20-30 minut.
Zveřejněno 30. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční jidáše řezané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DZ9Y
Moje poznámka
Velikonoční jidáše řezané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DZ9Y
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 10 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 7 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 10 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 11 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 13 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 13 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 13 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 14 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 15 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 15 hodinami
Tématické fráze:
recept na velikonoční jidáše fenykl,
velikonoční jidáše,
jidáše se skořicí,
jidáše s rozinkami,
recept na jidase,
jidáše,
jidase z praskoveho droždí,
jidáše velikonoční,
recept na velikonoční jidáše,
velikonoční jidáše se skorici,
velikonoční jidáše recept,
jidas s rozinkami,
velikonoční jidášky recept,
velikonoční jidáši se skořicí,
recept na velikonoční jidáše se skořicí,
jidase-zviřatka,
jidase zviratka,
recept na řezané cukroví,
klasické jidáše,
medové jidáše se skořicí
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka celozrnná,
máslo,
cukr moučkový,
mléko,
žloutek,
sůl,
droždí,
kůra citronová,
fenykl,
vejce,
máslo,
rozinky,
mandle,
cukr vanilkový,
skořice
Komentáře (6)
Výrobky tolik nevyběhnou ale jsou trvanlivější (pokud se po nich nezapráší hned) a zdravější.