Škvarkovníky
Jako naprosto skvělou přílohu k vydatným přesnídávkovým polévkám a nebo jen tak můžete podávat škvarkovníky s jejichž přípravou vám může pomoci i domácí pekárna. Důležitou součástí přípravy těsta je jeho překládání, jedině tak budou krásně nadýchané.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 44 496 kJ / 10 635 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 226,96 g |
| Tuky | 746,23 g |
| Vláknina | 36,72 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 22,32 g |
| Sůl | 55,04 g |
| Sacharidy | 734,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Škvarky sa zomelu.
Krok 2: Múku vysypeme do vandľa, spravíme jamku, dáme cukor a pomrvené droždie.
Krok 3: Zalejeme vlažným mliekom a spravíme kvások.
Krok 4: Po vykysnutí kvásku pridáme soľ, vajce, žĺtok, korenie, olej, podľa potreby mlieko a zamiesíme. Necháme trochu vykysnúť.
Krok 5: Potom cesto dáme na tablu, rozvaľkáme a natrieme škvarkami. Poskladáme ako lístkové cesto, prekladáme 3x a na tretí raz už vykrajujeme.
Krok 6: Kladieme na suchý plech, potrieme vajcom a necháme trocha podkysnúť. Pečeme na 190 °C do zozlatnutia.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Moje poznámka
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Nejnovější recepty
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 54 minutami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 1 hodinou
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 5 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 17 minutami
Bramborová polévka
Kajkajak před 21 minutami
Pizza z rohlíků
zonoro před 50 minutami
Afrika řezy
hliboka před 1 hodinou
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Kvittecko před 1 hodinou
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 2 hodinami
Koka sušenky
habis před 3 hodinami
Škubánky s mákem
Tereziena před 4 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové pagáče od babičky,
domácí škvarkovníky,
recepty se škvarkami,
jak dlouho péct škvarkové placky,
domaci skvarkove placky,
škvarkovíky,
skvarovniky,
jak péct škvarkové placky,
vykrajovátko na pagáčky,
jak dlouho péct škvarkový placky,
skvarkovniky z domacich skvarek,
lístkové škvarkové placky,
rillettes v domaci pekarne,
škvarkové placky z listového těsta,
pagáče se škvarkami,
jak se preklada listove testo,
jak dlouho pect skrvarkove placky,
www,skvarkovniky.cz,
recept lístové škvarkovníky,
kuchar jenda 1
Suroviny:
mouka polohrubá,
škvarky,
droždí,
cukr moučkový,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
žloutek,
mléko,
olej,
vejce,
kmín celý
Komentáře (44)
To budou pořádně mastné pagáčky (i finančně).
Podle váhy škvarků dávám stejné (nebo i menší) množství mouky
- na kolika stupnech a jak dlhou se maji pect???
nechci to pokazit tak se radeji zeptam...
dekuju :)