Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 865 kJ / 3 075 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,52 g |
Tuky | 131,93 g |
Vláknina | 21,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 396,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto:
Kvasnice rozmícháme v misce s vlažnou vodou,olejem,cukrem a lžící mouky. Přikryjeme a necháme cca 15 min kynout na teplém místě. Krok 2: Do mísy či na vál nasypeme mouku a smícháme ji se solí. Zapracujeme do ní vzniklý kvásek a uhněteme pružní těsto.Přikryjeme a necháme hodinu kynout (Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem). Krok 3: Po nakynutí těsto znovu prohněteme a vyválím si z něho kulaté placky ( Z tohoto množství se mi vždy povedou 4 placky o průměru 32 cm a tloušťce 1,5 cm) Krok 4: Na pečícím papíru pečeme v horké troubě na 220°C 5 minut. Poté korpus necháme schládnout a zamrazíme. Krok 5: Až budete v časové tísni, využijte korpus z mrazáku. Korpus nerozmrazujte, naneste na něj všechny ingredience a pečte 15 min při 225°C. Kdyby jste chtěli péct pizzu rovnou z čerstvého těsta tak doba pečení je 10 min při teplotě 225°C. Krok 6: Rajčatová omáčka:
Na lžíci olivového oleje osmahneme česnek nakrájený na plátky do světle zlaté barvy - pozor ať ho nespálíte a česnek není pak hořký. Krok 7: Poté přidáme rajčata a oregano a na mírném plameni dusíme 20 min.
Po uplynuté době dušení omáčku vypneme osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájené bazalkové lístky a vmícháme lžíci olivového oleje.
Bylinky je lepší použít čerstvé, v případě, že je nemáte stačí nahradit sušenými.
Toto množství omáčky mi vystačí na 2 pizzy, jelikož máme rádi vysokou vrstvu rajčatové omáčky na pizze.
Tato omáčka je skvělá i k těstovinám stačí si k ní např. orestovat kuřecí maso.
Kvasnice rozmícháme v misce s vlažnou vodou,olejem,cukrem a lžící mouky. Přikryjeme a necháme cca 15 min kynout na teplém místě. Krok 2: Do mísy či na vál nasypeme mouku a smícháme ji se solí. Zapracujeme do ní vzniklý kvásek a uhněteme pružní těsto.Přikryjeme a necháme hodinu kynout (Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem). Krok 3: Po nakynutí těsto znovu prohněteme a vyválím si z něho kulaté placky ( Z tohoto množství se mi vždy povedou 4 placky o průměru 32 cm a tloušťce 1,5 cm) Krok 4: Na pečícím papíru pečeme v horké troubě na 220°C 5 minut. Poté korpus necháme schládnout a zamrazíme. Krok 5: Až budete v časové tísni, využijte korpus z mrazáku. Korpus nerozmrazujte, naneste na něj všechny ingredience a pečte 15 min při 225°C. Kdyby jste chtěli péct pizzu rovnou z čerstvého těsta tak doba pečení je 10 min při teplotě 225°C. Krok 6: Rajčatová omáčka:
Na lžíci olivového oleje osmahneme česnek nakrájený na plátky do světle zlaté barvy - pozor ať ho nespálíte a česnek není pak hořký. Krok 7: Poté přidáme rajčata a oregano a na mírném plameni dusíme 20 min.
Po uplynuté době dušení omáčku vypneme osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájené bazalkové lístky a vmícháme lžíci olivového oleje.
Bylinky je lepší použít čerstvé, v případě, že je nemáte stačí nahradit sušenými.
Toto množství omáčky mi vystačí na 2 pizzy, jelikož máme rádi vysokou vrstvu rajčatové omáčky na pizze.
Tato omáčka je skvělá i k těstovinám stačí si k ní např. orestovat kuřecí maso.
Zveřejněno 6. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5zr
Moje poznámka
Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5zr
Nejnovější recepty
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 4 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 12 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno 18. 8. 2025 17:03:01
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Líné koláče
Přidáno 18. 8. 2025 05:03:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka ze smažených vajíček
brtna před 5 minutami
Tapiokový pudink s lesními plody
ha.ry před 36 minutami
Kváskové housky, rohlíky, pečivo
Zorrolady před 2 hodinami
Cuketová polévka krémová
Bretik před 2 hodinami
Kvašená cuketa
Bretik před 2 hodinami
Zapékaná cuketa na plech
Bretik před 2 hodinami
Rychlý cuketový guláš
Bretik před 2 hodinami
Zadělávaná cuketa s koprem
Bretik před 2 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Bretik před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Martivac před 2 hodinami
Tématické fráze:
omáčka na pizu,
rajcatova pizza,
domácí rajčatová omáčka,
kvasnice do mrazáku,
recept na rajčatovou omáčku na pizzu,
recept na omáčku na pizzu,
kvasnice do mrazáku?,
kvasnice v mražáku,
tncz nova levné recepty ládi hrušky 6.3.2014,
omáčka.na pizzu,
kvasnice mrazák,
připrava omačky na pizu,
pomazánka na pizu,
pizza,korpus,
recept na pizu ládi hrušky,
jak udelat rajcatovou omacku na pizzu,
pizza těsto do mrazáku,
pečení do mrazáku,
pizza rajcatova,
tncz nova levný recept ládi hrušky z 6.3.2014
Suroviny:
kvasnice,
voda,
olej,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
česnek,
olej olivový,
rajče loupané,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
pepř,
sůl
Komentáře (4)