Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené noky se špenátem a uzeným

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 144 kJ /
751 kcal
Bílkoviny86,17 g
Tuky40,20 g
Vláknina3,43 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 3,18 g
Sůl7,50 g
Sacharidy10,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrůlku si připravíme světlou cibulovou jíšku. Přidáme rozmražený špenát (nebo čerstvý, ale ten u nás neseženu:-)), dobře rozmícháme, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek. Krok 2: Bramborové těsto si uděláme, jak jsme zvyklí. Krok 3: Vyválíme hubené hady (síla asi 2 cm) a nožem z nich odkrajujeme asi centimetrové nočky. Vaříme v osolené vodě 10 minut. Krok 4: Mezitím si ve větší pánvi osmažíme na malé kostičky nakrájené uzené - pokud máme libové, přidáme trochu oleje nebo sádla. Krok 5: Uvařené nočky vybíráme děrovanou naběračkou rovnou do pánve s uzeným, přidáme hotový špenát, dobře promícháme, případně dochutíme. Krok 6: Přendáme do pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi půl hodinky.

Zveřejněno 10. 7. 2014

Poznámka autorky sunny.sofi

Je to hodně snadný a hodně dobrý recept - snad se někomu hodí. Kupodivu jsem ho tu nenašla, tak přidávám.

Recept na bramborové těsto neuvádím - je jich tu spousta a každý má jistě ten svůj oblíbený. A když jsem hodně líná, občas sáhnu i pro "pytlík".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmK3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmK3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

...a kdybych byla superlíná, zkusila bych použít hotové gnocchi:-*

Janull: Moc děkuju:-K

No,to se mi moc líbí ,to bude mňamka :-)).:yes:

Jenny Midleton: Díky moc:-K

Velmi zajímavý recept. Hned zítra vyzkouším :yes::-K

Tématické fráze:
bramborové noky s uzeným masem a špenátem, noky se špenátem, bramborové noky s uzeným masem, zapečené bramborové noky se špenátem, noky se špenátem a uzeným masem, bramborové gnocchi s uzeným masem, bramborové noky se špenátem a uzeným, zapecene noky, zapečené noky s uzeným masem, noky s uzenym, uzene patky, zapecene spenatove noky, bramborové noky s uzeným, gnocchi zapečené se špenátem a uzeným, zapečené gnocchi s uzeným masem, bramborové noky se špenátem a uzeným masem, gnocchi s uzeným a se špenátem, špenat s uzenym masem a s noky, uzené maso zapečené s bramborové noky, gnoki s uzeným

Suroviny:
maso uzené, olej, cibule, mouka hladká, špenát listový mražený, česnek, sůl, pepř, sýr gouda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu