Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 940 kJ / 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,96 g |
Tuky | 0,54 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 45,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, stejně i cibuli a houby, a vše i s divokým kořením dáme do hrnce s vodou vařit. Když jsou suroviny skoro měkké, přilijeme ocet a dochutíme dle vlastní chuti podravkou, solí a pepřem.
Zveřejněno 15. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čirá houbová kyselačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QqzG
Moje poznámka
Čirá houbová kyselačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QqzG
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Kajkajak před 3 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 6 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 9 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 10 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 11 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 11 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
kyselačka polévka,
kyselacka s houbami,
polevka kyselačka,
kyselačka z čerstvých hub,
polívka kyselačka,
jinak čirá,
kyselacka s houbama,
polévka kyselačka.,
polévka houbová kyselačka,
čirá houbová polévka,
kyselačku houbovou,
recept na houbovou kyselacku,
polévka kyselačka z hub,
recept na kyselačku s houbami,
polevka houbova čira,
kiselačka polívka,
čirá bramboračka z houbami,
slovenská kyselačka polévka,
kyselacka se sušenými houbami,
jak se dela kyselacka
Suroviny:
brambory,
cibule,
houby lesní,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
ocet,
sůl,
pepř,
podravka
Komentáře (13)
Máte pravdu! Chuť hub, zvláště čerstvých, ta restovaná cibulka trošku "převálcuje"
Ale já "trpím" cibulovou obsesí - smažím cibuli pod kde co, např. i sladkou povidlovou omáčku dělám na cibuli
Dávám "ocet dle chuti" takže ocet nedávám vůbec (ale vyzkouším)...
...a cibuli napřed krátce osmažím.