Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Americké perníčky

Recept na americké perníčky určitě uvítají ti, kteří mají problém s trávením mléka. Použití rostlinného produktu umožní konzumovat perníčky i lidem s bezlaktózovou dietou. Perníčky jsou méně sladké a jsou slazeny třtinovým cukrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba odležení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 023 kJ /
3 352 kcal
Bílkoviny63,35 g
Tuky100,21 g
Vláknina26,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,32 g
Sůl4,16 g
Sacharidy515,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větší míse dobře prošlehejte olej s cukrem. Přidejte mléko a melasu a opět prošlehejte, dokud se všechny tekutiny nespojí. Krok 2: V jiné míse smíchejte všechny suché suroviny a poté je prosejte do mísy s olejem a mlékem. Těsto promíchejte vařečkou v míse a poté přesuňte na vál. Ručně zpracujte a dle potřeby zapracovávejte další mouku, dokud není těsto pěkně pevné a nelepivé. Krok 3: Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně hodinu, maximálně 3 dny v chladu. Krok 4: Odleželé těsto vyndejte z lednice a nechte ho chvíli stát při pokojové teplotě. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Krok 5: Těsto rozdělte na půl a na dobře pomoučené ploše vyválejte první půlku asi na 4 mm silnou placku. Vykrajujte veselé vánoční tvary. Když je plech plný, vložte ho do předehřáté trouby a pečte 8 minut. Pokud máte perníčky opravdu velké, můžete péct o trochu déle, 9 až 10 minut, ale pozor, čím déle pečete, tím déle budou perníčky tvrdší. Krok 6: Vyndejte z trouby a nechte ještě pár minut na plechu, poté přendejte na mřížku a nechte plně vychladnout. Zdobte polevou z moučkového cukru a citrónové šťávy, případně jako na obrázku potahovací hmotou (marcipánem).

TIP: Cukrové ozdoby na perníčky

Zveřejněno 19. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Pokud nemáte hotové perníkové koření, dejte po lžičce muškátového oříšku, skořice a hřebíčku a 2 lžičky mletého zázvoru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americké perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRqK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americké perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRqK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Hezky ozdobené :yes:

Nemohu posoudit chuť ani náročnost, protože jsem nepekla, ale musím říci, že je to oku lahodící.:yes:

Tématické fráze:
americké vánoční pečivo, dýňové perníčky, teplota trouby - prníčky, veganské perníčky hned měkké, rumové perníčky s marcipánem, veselé perníčky, americke vanocni pernicky, dýňové vánoční perníčky, vánoční dýňové perníčky, halloweenské perníčky obrázky, prníčky obrázky, vánoční americké pernicky, zázvorové perníčky fit, recepty na měkké perníčky s obrázky, halloweenské dýňové perníčky, fit recepty dýňové perníčky, podmáslí fit recept, americké veganské lívanečky, americky pernicek, pernicky tvrdsi

Suroviny:
cukr hnědý, olej, mléko sojové, melasa, rum, mouka polohrubá, kakao, koření do perníku, soda jedlá, kypřící prášek do pečiva, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu