Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva marinovaná ve sladkokyselém nálevu

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu pokrájíme na širší řezy a v osolené vodě uvaříme doměkka. Krok 2: Scezenou hlívu vložíme do nálevu, který ve sklenici zbyl po kyselých okurkách a po úplném vychladnutí zakryjeme víčkem a uloříme do lednice na 24-48 hodin.
Podáváme třeba k masu.

Zveřejněno 13. 12. 2016

Poznámka autorky cathleen

Poradila mi kamarádka, která prý někde vyčetla. Houby na kyselkavo jím jen já a takhle je nemusím nakládat po celých skleničkách...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6pB7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6pB7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc hezký recept:-KVelice se mi líbí ten nápad s okurkovým lákem:-8:yes:

Toto je super vychytávka,my máme moc rádi houby s octem a tohle je rychlovka,už se těším,že vyzkouším;-):yes:

Hlíva roste, bezva nápad..:yes::yes:

cathleen: ;-):yes:jen co uvidím hezkou hlívu,někdy mají tady v obchodě už starou;-)líbilo by se mi,taky ji mít na pařezu:-D:-D

cathleen: My jsme si tam zasadili podhoubí a 2 x do roka sklízíme..:-):-):-K

Pěkné :yes:

Dáváš tam i nožky - hlívy ? Já jsem zkoušela zdejší recept na teplou úpravu a dala jsem i nožky a to bylo tvrdé i po dušení, proto se ptám ?

Jana Pá: nožky by se prý používat neměly, ale i tak jich tam tu vrchní část dám. Ta spodní je opravdu hodně tvrdá.

cathleen: děkuji .

Tématické fráze:
hlíva ústřičná v nálevu, nálev na hlívu ústřičnou, marinovana hliva., hlíva ústřičná kyselá, nožky z hlívy, hlíva ústřičná ve slaném nálevu, marinovaná hl8va, nálev na na houby z hlívy, naložená hlíva na kyselo, nálev na hlívy ústřičné, hlíva ve slaném nálevu, hlíva ústřičná v nálevu, hlíva ústřičná nejlepší v nálevu, nálev hlíva ústřičná, hlíva ústřičná nalev, nalev do hlivy ustricne, bedla ve sladkokyselém nálevu, hlíva ústřičná kyselá recept

Suroviny:
hlíva ústřičná, sůl, okurky sterilované

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu