Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí kostky se zelenými fazolkami v tarhoni

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 942 kJ /
942 kcal
Bílkoviny175,05 g
Tuky9,52 g
Vláknina27,85 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 496 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy26,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno a fazolkové lusky pokrátíme. Krok 2: V pánvi na sádle osmahneme cibuli s kořenovou zeleninou a na ní i maso. Osolíme, opepříme, podlijeme několika lžícemi zeleninového vývaru a dusíme doměkka. Krok 3: Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na něm dohněda osmažíme tarhoňu, přidáme obsah pánve a zeleninový vývar doplněný vodou - tekutiny má být přibližně 1,5x tolik, jako je objem tarhoně. Krok 4: Ochutnáme, dosolíme, přidáme rozetřený česnek, kousky fazolkových lusků a dusíme asi 7-9 minut. V závěru vmícháme máslo, zakrytý hrnec stáhneme z tepla a takhle necháme asi 20 minut dojít.

Zveřejněno 9. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxmX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxmX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Co je to prosim tarhona?

lidunkap: druh cestoviny.

magdalenka: aha! Dekuji , ja ziji v USA a občas mi ty nszvy unikaji. Asi to u nas za starých času blahe totality nebylo. . vypada to dobre urcite vyzkouším☺:yes:

Marie Švarcová 14. 10. 2017 21:12
:yes::yes::yes: dělávám tarhoňu podobně s kuřecím masem, teď už se dá koupit v podobě kuliček ale kdysi jsme ji dělávali domácí v podobě strouhání. Skvělý recept i krásná fotka :-K

Marie Švarcová : děkuji, Maruško :-K Pamatuji, jak nám domácí tarhoňu (co popisuješ) kdysi dávno dělávala babička :-8 - dnes už se dá koupit v Lídlu nebo Makru...

Tématické fráze:
kruti gulas s fazolkami, kruti maso s tarhonou, kruti kostky, tarhoňa recept, recepty tarhona, kůtí s tarhoňa, kruti orez recepty, recepty s tarhoní, krůtí s tarhoňou, krůtí se zeleným fauolkama, recepty s tarhoňou, recepty s tarhoňou, pikantní krůtí nudličky s tarhoňou, tarhone recepty, kuskus se zelenými fazolkami, krůtí guláš s zelenými fazolkami, kuřecí kostky se zelenými fazolkami, tarhona a kruti maso, recepty z tarhoňi, recept s tarhoni

Suroviny:
maso krůtí, těstoviny tarhoňa, sádlo, olej, cibule, mrkev, celer, petržel, lusky fazolové, česnek, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu