Šlehačkový koláč s rebarborou
Výborný a voňavý šlehačkový koláč je potřený tvarohovou náplní, posypaný kousky kyselkavé rebarbory a zasypaný skořicovou drobenkou. Snadný na přípravu a skvělý k nedělní snídani, nebo jako pohoštění pro přátele.
Suroviny pro 1 plech
plech 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 912 kJ / 4 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,59 g |
| Tuky | 180,93 g |
| Vláknina | 29,55 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 729 mg |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 466,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout.
Krok 2: Velký hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozpálíme na 170 °C.
Krok 3: Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 4: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
Krok 5: Přidáme smetanu, máslo, mouku smíchanou s kypřicím práškem, aroma nebo citronovou kůru a řádně promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Krok 6: Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech.
Krok 7: Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem a cukrem. Po lžících ho klademe na těsto.
Krok 8: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky a nasypeme ji na tvaroh.
Krok 9: Z cukru, másla a mouky připravíme promnutím mezi prsty žmolenku. Můžeme ji ochutit troškou mleté skořice.
Krok 10: Pečeme asi 40 minut, až se kraje začnou odlepovat od okrajů plechu.
Krok 11: Hotový koláč necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Zveřejněno 25. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkový koláč s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lLG
Moje poznámka
Šlehačkový koláč s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lLG
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 43 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
rebarborovy kolac se slehackou,
šlehačkový koláč,
šlehačkový rebarborový koláč,
rebarborovy kolac ze šlehačky,
rebarborovy kolac se šlehačky,
koláč z rebarborou a posypkou,
rebarborový koláč z krupice,
rebarborový koláč slehacka,
rebarborový koláč šlehačkový,
šlehačkový rebarborový koláč recepty,
rebarborovy kolac se smetanou,
rebarborový koláč se šlehačkou a tvarohem,
rebarborový koláč se žmolenkou,
ovocný koláč se šlehačkou,
rebarborový koláč krupice,
jak ochutit rebarboro na koláč,
k rebarborový koláč se šlehačkou,
zmolenkovy kolac s rebarborový koláč,
recept koláč šlehačka tvaroh,
šlehačkový kynutý koláč
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
máslo,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
vanilkové aroma,
rebarbora,
tuk,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
skořice,
tvaroh měkký,
pudink vanilkový,
cukr krupice
Komentáře (6)