Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny
Máte rádi, když je recept kompletní na maso i přílohu? Tak to jste tu správně. Dokřupava vypečené kachní prso je dochuceno koňakem a tymiánem. K němu se pak podává pyré z brambor a cukety a grilovaný chřest.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 255 kJ / 1 256 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 13,92 g | 
| Tuky | 82,87 g | 
| Vláknina | 21,78 g | 
| Cholesterol | 255 mg | 
| Sodík | 56 mg | 
| Sůl | 0,08 g | 
| Sacharidy | 78,10 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kůži kachních prsou nařízneme na mřížku, opepříme a osolíme z obou stran, přidáme nadrhnutý tymián a zalijeme koňakem. Necháme odležet.
	Krok 2: Rozehřejeme optigril na funkci steak. Vložíme kůží nahoru společně s očištěným chřestem a pečeme na požadovaný stupeň propečení.
	Krok 3: Slabě nakrájené brambory vaříme ve vodě cca 12 minut, společně se stonky chřestu a stroužkem česneku. Přidáme tence nakrájenou cuketu a vaříme ještě 2 minuty. Polovinu vody slijeme a rozmixujeme dohladka s máslem. Osolíme dle chuti.
Zveřejněno 14. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MvRP
Moje poznámka
					
				
Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MvRP
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 14 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							optigril kuřecí prsa, 
						
						
							kachní prsa po francouzsku, 
						
						
							kachna recepty, 
						
						
							pyré ke kachně, 
						
						
							cuketa na optigrilu
						
					
						Suroviny:
						
							prsa kachní, 
						
						
							tymián, 
						
						
							koňak, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							chřest, 
						
						
							brambory, 
						
						
							chřest bíly, 
						
						
							česnek, 
						
						
							cuketa, 
						
						
							voda, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
Komentáře (1)