Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 181 kJ / 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,78 g |
| Tuky | 3,81 g |
| Vláknina | 15,54 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,54 g |
| Sůl | 6,30 g |
| Sacharidy | 51,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme jemně nakrájené nudličky masa (asi 200g a více) a za stálého míchání dusíme na mírném ohni a přidáváme předem k ruce připravené ingredience: sůl, glutasol (lze vynechat), 1 lžičku sladké papriky, 1 lžička grilovacíhokoření (lze vynechat) ½ lžičky kari koření, pepř podle chuti, asi 2 lžičky hořčice, 2-3 lžíce kečupu, 1 - 2 prolisované česneky, asi 2-3 lžičky sójové omáčky, 1-2 lžičky worcesteru. Velmi mírně podlijeme a chvíli dusíme.
Krok 2: Pokrm je hotov, když je maso měkké (doba závisí na kvalitě masa) a když se šťáva a tuk oddělují (šťávy je malé množství a je hustá). Pokud máme masa málo, můžeme během dušení přidat na hrubší nudličky pokrájenou uzeninu (měkčí klobásu, salám, vuřty nebo párky). Kdo rád výrazně ostré pokrmy, přidá i jemně pokrájenou feferonku, pálivou papriku nebo chilli. Solit opatrně, hlavně kvůli sójové omáčce a také pokud použijete grilovací koření, to je také hodně slané. Podáváme s rýží nebo s chlebem.
Zveřejněno 3. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švejžužu po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n30Y
Moje poznámka
Švejžužu po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n30Y
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 20 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 6 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 7 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 8 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 9 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 9 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 10 hodinami
Tématické fráze:
svejzuzu,
švej žužu,
vepřové švejžužu,
svejcuzu,
zvejžužu,
švejžužu recept,
čvej žužu,
sveizuzu,
cina svejzuzu,
recept na švejžužu,
čínské jídlo švejčužu,
svei zuzu,
svejcouzu,
švejžužu veprove,
svejsuzou,
šwej žužu,
jak se dela svejzuzu,
domaci zvejzužu,
vepřové nudličky svejžužu,
vepřové maso sveizuzu
Suroviny:
cibule,
olej,
maso vepřové,
pepř,
glutasol,
paprika sušená sladká,
koření grilovací,
koření kari,
hořčice,
kečup sladký,
česnek,
omáčka sojová,
omáčka worcesterová,
koření chilli
Komentáře (6)
Píšete rychlé jídlo?
No a jak dlouho se tedy dělá
Škoda, že jste změnila postup tepelné úpravy...
Ano, v podstatě se původně jedná o minutkové jídlo, ale ve vašem podání ("Pokrm je hotov, když je maso měkké (doba závisí na kvalitě masa)" jde o přípravu časově násobně delší. No a při použití PLECE nebo KÝTY je vliv masa na krátkou dobu přípravy zanedbatelný
No, tady si může každý bez uzardění zvolit název receptu podle vlastní fantazie
Mám tuze rád čínskou kuchyni a vždy mě až k slzám dojímají pseudorecepty, byť mají v názvu alibistický dovětek "po česku"