Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná roláda - rychlá

Tuto roládu bychom také mohli nazvat převrácená. Náplň se totiž peče současně s korpusem, lépe řečeno pod korpusem. Po upečení ji musíte opatrně převrátit a teprve poté zarolovat. Obrácená roláda se strouhanými jablky provoní váš domov a potěší chuťové buňky.

Hodnocení receptu je 4,9 (81×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 465 kJ /
1 545 kcal
Bílkoviny47,52 g
Tuky34,96 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 428 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy247,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka (nebo hrušky) rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nastrouháme je přímo na plech vyložený pečicím papírem. Strouháme, až zůstane v ruce jen slupka. Krok 2: Jablka ochutíme skořicovým cukrem a posypeme rozinkami namočenými v rumu. Rovnoměrně rozprostřeme na celý plech. Krok 3: Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch). Krok 4: Na piškotové těsto ušleháme celá vejce s cukrem do nadýchané pěny a na závěr lehce vmícháme prosátou mouku. Krok 5: Těsto rozetřeme na vrstvu jablek a plech vložíme do trouby. Krok 6: Pečeme asi 20 minut, až těsto na dotek nelepí. Propečení vyzkoušíme špejlí. Krok 7: Upečený plát převrátíme na další plech, stáhneme pečicí papír a horkou roládu stočíme jablky dovnitř. Krok 8: Můžeme pocukrovat přes háčkovanou dečku nebo okraj záclony.

TIP: Nejlepší jablečné záviny

Zveřejněno 13. 11. 2008

Poznámka autorky Hella

Toto je zjednodušený recept, který sem zadávala tejaja, je jen méně sladký a bez vážení. Původně jsem to chtěla napsat jen do komentářů k jejímu receptu, ale jen k dnešnímu dni jich má původní recept již víc než 60.

Chuť velmi vylepší rozinky namočené v rumu. Nejlepší je sáček rozinek nasypat do vyšší skleničky, zalít rumem, až jsou potopené, dobře uzavřít víčkem a máte je kdykoliv k dispozici. Nejlepší jsou Zlaté kalifornské rozinky, nejsou špinavé a jsou zcela bez pecek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná roláda - rychlá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRk4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná roláda - rychlá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRk4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: líbí se mi tento recept víc než původní a krásná je i hotová :-K

Ještě není upečená ale doufám že bude dobrá????????

Prostě fantastickááááááááá,:yes: mňam.

Tahle roláda bude určitě výborná. Skvělí nápad, který co nejdříve vyzkouším. Uloženo, pak dodám s dovolením foto. Už se na ní těším :-*<3:-)

Mě to nechutnalo, už jí dělat nebudu :no:

Ahojky,dnes tu roládu taky upeču.Určitě bude dobrá ,já hodně peču roládu bez mouky jen vajíčka,cukr a kakao ,upeču placku nechám vychladnout a pak jí potřu 2 ušlehanžmi šlehačkami a ještě na šlehačku dám 2 banány a sroluji .část šlehačky natřu na solovanou roládu a posypu třeba rozemletýma ořechama.No boží,celé rodině moc chutná je to opravdu vynikající. S pozdravem Věra:-K:yes:<3

Upekla jsem přesně podle receptu. Horkou roládu jsem vyklopila na vlhkou utěrku a pomocí utěrky jsem roládu zavinula. Bála jsem se, že se horká roláda po stočení srazí, ale nestalo se. Byla dobrá, nadýchaná, budu ji péct častěji. Velmi lehká a osvěžující.

recept jsem měla v merku už dlouho, teď se mi teprve sešly doma domácí jablka na štrůdl, tak jsem to zkusila. Ale nebyla bych to já, kdybych si v tom neudělala vlastní inovace.. mouku jsem dala půl polohrubou, půl hladkou, lžičku prášku do pečiva, žloutky vyšlehala s cukrem do pěny a udělala sníh.. mouky i cukru polovinu, vystačilo mi to na velký plech. pekla jsem to asi 12 minut, a už začínala hnědnout, tak jsem ji vyndala, obrátila, stočila (a zjistila, že to ještě není úplně hotové), a srolovanou šoupla zpátky do trouby asi na pět minut na 150°C. Výsledek je fajn, použila jsem kyselejší jablíčka, ořechy, rozinky, skořici, trochu hnědého cukru s vanilkáčem. Vrch ještě pocákám čoko polevou a bude nedělní dezert po obědě ;-) Chutí mi to hodně připomíná hraběnčiny řezy..:-8

něco bylo špatně, pekla jsem 25 min, vyklopené těsto se přilepilo a po zavinutí ho na jablkách zůstala půlka, druhou jsem musela nožem seškrábat ... za mně .. už to zkoušet nebudu :)

Dnes jsem jí taky pekla líbí se mně že je to rychlý a dobrý:-)):yes:

Suoer,pekla jsem bezlepkovou variantu z rýžové mouky a skvělá:-K

Ja som ju vylepšila tak,že som postrúhané jablká posypala orechami. TĹčikom som ich v mikroténovom sáčku rozsekala. Bola vynikajúca.

Tématické fráze:
jablečná roláda, oblubené recepty, roláda s jablky, piškotová roláda s jablky, obracena jablecna rolada, jablečná piškotová roláda, rychlá roláda s jablky, levná roláda, kluci v akci jablečná roláda, recept na jablečnou roládu, jednoducha jablecna rolada, hraběnčiny řezy kluci v akci, levná sladká roláda recept, roláda z jablek, sladká roláda, jablečná rolada recept, roláda jablečná, recept jablečná roláda, jablečná roláda kluci v akci, bleskové jablečné rohlíčky

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, jablko, rozinky, rum, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu