Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,92 g |
Tuky | 16,77 g |
Vláknina | 21,24 g |
Cholesterol | 288 mg |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 43,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na malé kostičky, na sádle (oleji) vyškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme ji do zlatohnědé barvy, přidáme kmín a na kostky nakrájené maso. Za stálého míchání osmahneme kostky masa po všech stranách, zasypeme sladkou červenou paprikou a opepříme. Zamícháme, pak přisypeme bramborový škrob, rozmícháme ho s masem, podlijeme horkým vývarem a důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme sůl a prolisovaný česnek.
Krok 2: Kastrol (nebo pekáček) s dobře přiléhavou poklicí použijeme takový, který pak můžeme dát do trouby (nádobu můžeme také dobře uzavřít alobalem). V troubě dusíme asi 2 a ½ až 3 hodiny (starší maso dusíme déle) při teplotě 200 - 220°C. Asi po dvou hodinách pekáček otevřeme, přilijeme vřelou vodu, dobře promícháme a vrátíme zpět do trouby dodělat. I přes dobré uzavření se totiž pomalu část vody odpařuje a dušení hovězího masa trvá déle, tak aby se jídlo nepřipálilo.
Krok 3: Guláš většinou vařím den předem (večer), po změknutí masa případně ještě dochutím podle potřeby solí, granulovaným česnekem a přidám majoránku, podle potřeby přiliji vařící vodu. Zamíchám a vrátím do trouby, troubu vypnu a nechám dojít, díky zbytkovému teplu maso úplně zkřehne, guláš se do rána rozleží a je skvělý.
Zveřejněno 4. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gzWG
Moje poznámka
Hovězí guláš z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gzWG
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 3 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 4 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
Tomaassss před 56 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 1 hodinou
Celerová pomazánka
Majkaa před 3 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 3 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 4 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 5 hodinami
Kuřecí stehýnka na paprice
Palenka před 6 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Strasak před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš z trouby,
hovězí guláš v troubě,
hovezi gulas do trouby,
hovězí guláš,
recept hovězí guláš z trouby,
guláš pomalu v troubě,
hovezi guláš recept v troube,
guláš z trouby,
hovezi do trouby,
hovězí guláš duseny v v troube,
guláš hovězí z trouby,
guláš z trouby top recepty,
hovězí v troubě,
hovězí guláž s z trouby,
hov. guláš pečený v troubě,
hovězí recepty gulas z trouby,
jídlo do trouby recept,
recept na hovězí guláš,
hovězí guláš den předem,
hov.gulaš z z trouby
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina uzená,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
kmín celý,
česnek,
škrob,
vývar,
majoránka,
česnek granulovaný
Komentáře (2)