Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš z trouby

Hodnocení receptu je 4,3 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 706 kJ /
886 kcal
Bílkoviny134,92 g
Tuky16,77 g
Vláknina21,24 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 513 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy43,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na malé kostičky, na sádle (oleji) vyškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme ji do zlatohnědé barvy, přidáme kmín a na kostky nakrájené maso. Za stálého míchání osmahneme kostky masa po všech stranách, zasypeme sladkou červenou paprikou a opepříme. Zamícháme, pak přisypeme bramborový škrob, rozmícháme ho s masem, podlijeme horkým vývarem a důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme sůl a prolisovaný česnek. Krok 2: Kastrol (nebo pekáček) s dobře přiléhavou poklicí použijeme takový, který pak můžeme dát do trouby (nádobu můžeme také dobře uzavřít alobalem). V troubě dusíme asi 2 a ½ až 3 hodiny (starší maso dusíme déle) při teplotě 200 - 220°C. Asi po dvou hodinách pekáček otevřeme, přilijeme vřelou vodu, dobře promícháme a vrátíme zpět do trouby dodělat. I přes dobré uzavření se totiž pomalu část vody odpařuje a dušení hovězího masa trvá déle, tak aby se jídlo nepřipálilo. Krok 3: Guláš většinou vařím den předem (večer), po změknutí masa případně ještě dochutím podle potřeby solí, granulovaným česnekem a přidám majoránku, podle potřeby přiliji vařící vodu. Zamíchám a vrátím do trouby, troubu vypnu a nechám dojít, díky zbytkovému teplu maso úplně zkřehne, guláš se do rána rozleží a je skvělý.

Zveřejněno 4. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gzWG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gzWG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí guláš z trouby, hovězí guláš v troubě, hovezi gulas do trouby, hovězí guláš, recept hovězí guláš z trouby, guláš pomalu v troubě, hovezi guláš recept v troube, guláš z trouby, hovezi do trouby, hovězí guláš duseny v v troube, guláš hovězí z trouby, guláš z trouby top recepty, hovězí v troubě, hovězí guláž s z trouby, hov. guláš pečený v troubě, hovězí recepty gulas z trouby, jídlo do trouby recept, recept na hovězí guláš, hovězí guláš den předem, hov.gulaš z z trouby

Suroviny:
kližka hovězí, slanina uzená, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, kmín celý, česnek, škrob, vývar, majoránka, česnek granulovaný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu