Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový mazanec s kandovanou kůrou

Velikonoce bez nadýchaného a voňavého mazance si dovede představit jen málokdo z nás. Díky měkkému tvarohu, přidanému do těsta, bude mazanec vláčný. Citronová a pomerančová kůra jej také krásně provoní.

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 701 kJ /
4 948 kcal
Bílkoviny167,75 g
Tuky222,33 g
Vláknina21,90 g
Cholesterol 1,76 g
Sodík 831 mg
Sůl2,41 g
Sacharidy557,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Krok 2: Máslo, cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkové cukry vyšleháme do pěny. Přidáme postupně oba měkké tvarohy a zamícháme. Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a postupně ji vsypeme do vyšlehané pěny. Vypracujeme hladké těsto. Vmícháme nasekané mandle a kandovanou pomerančovou kůru. Krok 4: Zamícháme a vytvarujeme dva bochánky, které vložíme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C cca 18-20 minut. Krok 6: Po této době stáhneme troubu na 140 °C a bochánky dopečeme dalších 20 minut. Krok 7: Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout při pokojové teplotě.

TIP: Kandované ovoce

Zveřejněno 2. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zJqq

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zJqq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Je vynikající, není suchý. Milujeme tam kandované ovoce a spoustu rozinek.😋😊

Dnes jsem zkusila a opravdu výborné. Děkuji.:-K:-K:-K

Dobrý den,jakou mouku můžu použít na mazanec když nemůžu klasickou bílou? :)

Já tenhle recept peču celý rok. Chutnější mazanec jsem snad nikdy neupekla. Taky přidávám na teplotě a délce pečení.

Chuťově moc dobrý, akorát jsem pekla přes hodinu a přidala jsem stupně.

V sobotu rano jsem pekla. Pridala jsem jeste rum a mnohem vice kury a rozinek. Nejlepsi mazanec, co jsem kdy kde jedla.<3<3<3 Uz nebudu pect jiny. Dnes uz neni, rodina zbastila velice brzo.:-D Jen jsem pekla dele, nez je uvedeno... meco pres hodinu, a to na 175 stupnu. Pridavam foto, pokud nevadi.:yes: Moc dekuji za paradni receptik.:-K

Tématické fráze:
tvarohový mazanec, mazanec s kandovaným ovocem, top recepty tvarohovy mazanec, mazanec z tvarohu, tvarohový mazanec s brusinkami a kandovaným ovocem, tvarohový mazanec s kandovaným ovocem, mazanec tvarohový, recept na mazanec z tvarohu, kandovane ovoce do mazance

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, máslo, cukr třtinový, cukr vanilkový, vejce, tvaroh měkký, kůra pomerančová kandovaná, mandle sekané, vejce, mandle plátkové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]