Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na paprice se zvířátkovým knedlíkem (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Tradiční česká klasika v odlehčené a zdravější verzi podle zásad dělené stravy. Šťavnaté králičí maso vařené s kořením, jemná cuketová omáčka bez mouky a originální knedlík z kokosové mouky, tvarohu a vajec vytvoří zdravý pokrm.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Náročný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 120 min

145 min (25 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 931 kJ /
700 kcal
Bílkoviny16,68 g
Tuky55,97 g
Vláknina17,66 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy28,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme, vložíme do dostatečného množství osolené vody. Přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř a stroužky česneku. Uvaříme maso doměkka, cca 1,5 - 2 hodiny, podle stáří kusu. Krok 2: Cuketu najemno nastrouháme, osolíme, necháme vypotit a pak ji co nejvíce vymačkáme. Krok 3: Ve vhodné nádobě zpěníme nakrájenou cibuli na oleji, zasypeme paprikou, až zavoní, zalijeme několika naběračkami králičího vývaru a přivedeme k varu. Krok 4: Po 10 minutách přisypeme cuketu a po dalších 10 minutách varu omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Cuketa s cibulí by měly omáčku dostatečně zahustit. Krok 5: Odstavíme ze zdroje tepla, přidáme zakysanou smetanu a metličkou rozšleháme, už nevaříme. Dochutíme solí, popřípadě pepřem. Porce masa vložíme do omáčky. Krok 6: Na knedlík smícháme kokosovou mouku, tvaroh, vejce a sůl v odměrce. Necháme pár minut bobtnat a pak metličkou vyšleháme, nejlépe od tyčového mixéru. Těsto má mít konzistenci, asi jako na piškotovou bábovku. Krok 7: Přidáme sodu, zamícháme a nalijeme do hrnku, který jsme lehce vymazali olejem. Vlníme 3-4 minuty na stupeň 2. (platí pro troubu o maximálním výkonu 1250 W). Čas a stupeň vlnění je u každé mikrovlnné trouby jiný. Po vychlazení nakrájíme upečenou porci na 2-3 plátky.

TIP: Králík na smetaně po staročesku - lahůdka české kuchyně

Zveřejněno 17. 11. 2020

Poznámka autorky Taevita

Recept na knedlík: https://www.instagram.com/p/CGUU1IhnF4S/

Místo králíka lze samozřejmě použít jiné maso. Vaříme ho s kořením, které obvykle na ten který vývar používáme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Králík na paprice se zvířátkovým knedlíkem (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KwQG

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Králík na paprice se zvířátkovým knedlíkem (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KwQG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
králík, cibule, paprika sušená sladká, olej rostlinný, cuketa, smetana zakysaná, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, česnek, moučka kokosová, tvaroh, vejce, sůl, soda jedlá, olej rostlinný

Přidat fotografie receptu