Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 093 kJ / 1 695 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,81 g |
| Tuky | 179,11 g |
| Vláknina | 6,10 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 10,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka očistíme a naporcujeme. Cibulku, česnek a slaninu nakrájíme. Maso osolíme, okmínujeme, přihodíme jalovec a nové koření, podlijeme asi deci vody, přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme cca hodinu (podle velikosti králíka) než maso změkne a během pečení ho asi po půl hodině podlijeme druhou deci vody. Podávame s houskovým knedlíkem a zelím.
Krok 2: Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a opečeme dozlatova. Na cibulku přidáme najemno nakrouhané zelí. Osolíme, přidáme kmín a hořčičné semínko a podlijeme vodou tak, aby bylo zelí něco přes polovinu pod vodou (ono samo pustí šťávu, tak ho nechceme úplně "utopit"). Vaříme zelí do poloměkka, jakmile už zelí přestane "křupkat", pak teprve dochutíme octem a dovaříme do al dente. Můžeme okamžitě servírovat. Zelí jsem nezahušťovala.
Zveřejněno 30. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na slanině s domácím zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvvJ
Moje poznámka
Králík na slanině s domácím zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvvJ
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 minutou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 8 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 3 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 3 hodinami
Suroviny:
králík,
slanina,
cibule šalotka,
česnek,
kmín celý,
sůl,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
voda,
zelí bílé,
cibule červená,
sůl,
kmín celý,
semínka hořčičná,
ocet,
olej slunečnicový,
voda
Komentáře (1)