Nepečený jablečný dort (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)
Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 865 kJ / 2 119 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,57 g |
| Tuky | 46,21 g |
| Vláknina | 43,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,75 g |
| Sůl | 0,16 g |
| Sacharidy | 378,65 g |
Postup přípravy
Troubu bez horkovzduchu nahřeji na 200 °C. Lžičku mouky odložíme stranou a smícháme ji se sodou a kypřícím práškem. Zbytek mouky, cukr a škrob nasypeme do misky, zalijeme je 2/3 vody a olejem. Promícháme a dolejeme vodu podle vzniklé hustoty těsta. Musí být tak husté, aby se z něj daly tvořit hromádky, které se na plechu neroztečou. Nepoužila jsem celých 200 ml vody. Na závěr vmícháme do těsta odloženou kypřicí směs mouky, sody a prášku do pečiva. Na plech vyložený pečícím papírem děláme pomocí 2 lžic nebo plnícího sáčku na krém malé hromádky. Pečeme dozlatova, zhruba 10 minut. Krok 2: Jablečná hmota :
Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na kusy a včetně slupky dusíme doměkka podlité decilitrem vody. Můžeme přidat lžičku strouhané citronové kůry, vanilkové a rumové aroma.
Pokud jsou jablka málo sladká dosladíme, třeba fruktózovým cukrem, pokud málo kyselá, zastříkneme je citronovou šťávou. Po rozdušení jablka rozmixujeme tyčovým mixérem a změříme jejich objem. Na 2 vanilkové pudinky by neměl objem přesáhnout 1 litr. Většinou to bývá kolem 800-900 ml. Do 1 litru nám tedy chybí 100-200 ml. Do odměrky nalijeme toto množství studené vody a rozmícháme v něm 2 vanilkové pudinky. Jablka uvedeme do varu, vlijeme do nich vodu s pudinkovým práškem a uvaříme je, stejně jako klasický pudink. Dno dortové formy poklademe piškoty a zalijeme polovinou jablečného pudinku, i ten poklademe piškoty a zalijeme zbývajícím pudinkem. Vychladíme v lednici.
Zveřejněno 25. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený jablečný dort (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRAD
Moje poznámka
Nepečený jablečný dort (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRAD
Nejnovější recepty
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 4 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 6 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 17 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 2 hodinami
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 3 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 4 hodinami
Valašská kyselice
Topmoni před 4 hodinami
Suroviny:
jablko,
pudink vanilkový,
fruktóza,
vanilkové aroma,
rumové aroma,
kůra citronová,
šťáva citronová,
mouka špaldová hrubá,
škrob,
soda jedlá,
prášek do pečiva,
olej řepkový,
cukr,
voda perlivá
Komentáře (1)