Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 198 kJ / 2 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,00 g |
| Tuky | 12,75 g |
| Vláknina | 23,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 440,20 g |
Postup přípravy
V závislosti na okolní teplotě – v létě bude stačit ke kynutí i kratší doba. Krok 2: Nakynuté těsto prohněteme, dobře zakryjeme a uložíme do lednice, odkud ho můžeme v průběhu příštích tří dnů kdykoliv vzít a použít. Krok 3: V den pečení si umícháme těsto – ve vodě rozpustíme droždí, přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme. Ke konci hnětení přidáme i nakrájené kousky starého těsta z lednice (vytažené asi hodinu před zaděláváním, aby se trochu ohřálo).
Výsledné těsto je poměrně dost hydratované, přesto drží při sobě a dá se dobře seškrábnout. Krok 4: Stěrkou ho vyškrábneme do naolejované širší misky, přeložíme a necháme 30-40 minut kynout. Znovu přeložíme (na naolejovanou misku ani prsty se těsto lepí minimálně) a necháme kynout dalších 30-40 minut. A ještě jednou zopakujeme. Krok 5: Vykynuté těsto opatrně vyklopíme na pomoučenou desku stolu, naposledy popřekládáme a uložíme do ošatky, vysypané moukou. Než se na 250°C nahřeje trouba s dlaždicí a starým plechem na horkou vodu, chleba vykyne i v ošatce. Opatrně ho s oporou ruky překulíme na dlaždici s pečící fólií, nařízneme, do rozžhaveného starého plechu chrstneme asi 100 ml horké vody a troubu rychle zavřeme. Krok 6: Pečeme asi 15 minut, pak teplotu zeslabíme na 220°C, troubu krátce vyvětráme od páry a dopečeme (přibližně 25-30 minut).
Zveřejněno 24. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb s pâte fermentée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPEV
Moje poznámka
Chléb s pâte fermentée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPEV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 5 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 5 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 5 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 1 hodinou
Vajíčka z trouby
Sahula před 2 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 2 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 2 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 3 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 5 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 5 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 6 hodinami
Tématické fráze:
staré těsto,
chleba s pate fermentee,
pate fermentee,
recept na chleba,
chleb ze stareho testa,
chléb se starým těstem,
chleba se starým těstem,
recepty ze starého chleba,
recept se starým chlebem,
old chleba,
recepty jak upravit starý chléb recept,
co ze starého chleba,
recepty na chleba,
chleba s dlouhým kynutím,
starý chleba recepty,
staré těsto na chleba,
chleba s fermentée,
délka kynutí těsta na chleba,
chleba stare těsto,
domácí chleba se starým těstem
Suroviny:
voda,
mouka chlebová pšeničná,
droždí čerstvé,
sůl,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (122)