Japonský bramborový salát a Katso řízek s domácí omáčkou Tomkatsu
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 615 kJ / 2 298 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,41 g |
| Tuky | 104,30 g |
| Vláknina | 24,28 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 4,93 g |
| Sůl | 11,54 g |
| Sacharidy | 254,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Katsu Japonske rezne podobne ako nase naklepeme, osolime, pokorenime, dame do muky a vajicka. Jediny rozdiel su japonske priezle Panko ktore su specialne mlete s najprv upecenych ususenych bielych chlebov bez koriek aby boli extra chrumkave, treba ich viac povtlacat do masa. Vysmazime do zlatista (v Japonsku ich casto hadzu do fritezy). Tradicne sa podava s ryzou a omackou Tomkatsu, a na jemno nakrajanou kapustou. Ja mam rad rezen so zemiakovym salatom tak sme aj pridal tento japonsky salat ako sa jedava v bento boxoch.
Krok 2: Japonsky zemiakovy salat:
Dame varit zemiaky v supke ( nechame ich ale dlhsie ) tradicne japonske su skor roztlacene take hrubsie pyre. Hlavny rozdiel medzi nasim je ze nema prvky kyslosti ako nakladane uhorky a pouziva cerstve uhorky rozkrojene po dlzke s vybratymi jadierkami.Nakrajame ich na tenke polmesiaciky.Cibulu nakrajame na tenko a obarime v horucej posolenej vode s lyzicou ryzoveho octu.Tak isto nakrajame na jullien mrkvu a rychlo prevarime. Pridame na tvrdo uvarene vajicko na drobno nakrajane. Posolime okorenime pridame Mirin podla chuti. Dalsi rozdiel je japonska majoneza Kewpie, ktora je velmi jemna a ma chut skor slahacky. Pridame majonezu podla chuti v (Japonsku davaju vela). Krok 3: Serviruje sa s omackou Tomkatsu ktora sa da kupit v Azijskych obchodoch. Mi sme zmiesali suroviny v keramickej miske a suseny cesnak v prasku sme nahradili surovym strucikom. Pridavaju aj trosku cukru ale mi sme to nahradili sladkou sojovou omackou Kecap Manis. Rezen je nakrajany na pasiky aby sa dal jest palickami.
Dame varit zemiaky v supke ( nechame ich ale dlhsie ) tradicne japonske su skor roztlacene take hrubsie pyre. Hlavny rozdiel medzi nasim je ze nema prvky kyslosti ako nakladane uhorky a pouziva cerstve uhorky rozkrojene po dlzke s vybratymi jadierkami.Nakrajame ich na tenke polmesiaciky.Cibulu nakrajame na tenko a obarime v horucej posolenej vode s lyzicou ryzoveho octu.Tak isto nakrajame na jullien mrkvu a rychlo prevarime. Pridame na tvrdo uvarene vajicko na drobno nakrajane. Posolime okorenime pridame Mirin podla chuti. Dalsi rozdiel je japonska majoneza Kewpie, ktora je velmi jemna a ma chut skor slahacky. Pridame majonezu podla chuti v (Japonsku davaju vela). Krok 3: Serviruje sa s omackou Tomkatsu ktora sa da kupit v Azijskych obchodoch. Mi sme zmiesali suroviny v keramickej miske a suseny cesnak v prasku sme nahradili surovym strucikom. Pridavaju aj trosku cukru ale mi sme to nahradili sladkou sojovou omackou Kecap Manis. Rezen je nakrajany na pasiky aby sa dal jest palickami.
Zveřejněno 28. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Japonský bramborový salát a Katso řízek s domácí omáčkou Tomkatsu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLGL
Moje poznámka
Japonský bramborový salát a Katso řízek s domácí omáčkou Tomkatsu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLGL
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 19 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 20 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 23 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno 18. 12. 2025 11:04:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 59 minutami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 2 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 4 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 14 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 16 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 16 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso recepty,
panko strouhanka wikipedie,
veprove recepty,
veprove tomkatsu,
japonske recepty,
řízky po japonsku,
řízek,
vlasky bramborový salát,
bento recepty,
co je mirin,
vepřový řízek recept,
řízk z panko strouhanka,
bramborový salát wikipedie,
katsu curry,
katsu kare,
oharky wikipedie,
jak se dělá domácí řízek ,recept,
japonsky recept,
bramborový salát s jarní cibulkou,
bento recept
Suroviny:
maso vepřové,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
cibule,
mrkev,
okurka čerstvá,
mirin,
sůl,
pepř mletý,
majonéza,
vejce,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
hořčice,
víno rýžové,
ocet rýžový,
česnek sušený,
koření hřebíček,
olej
Komentáře (21)
Jdu ho nějak zkulturnit
Nonya na Topky již několik let nechodí, takže nemůže upřesnit... včetně vztahu k autorovi na Labu Bento...
Takže já osobně bych recept nechala jak je.
PS: Pridam mozno aj neuropsku cinu ked stihnem,,,
Mimochodem, když někdo v češtině napíše "na způsob japonského...", netvrdí, že jde o japonský pokrm. Jazykové bariéry...
Ještě se zeptám...toMkatsu? Na obalu té mojí omáčky je toNkatsu, stejně jako všude na internetu...
Ale v Japonsku by nikdy nemarinovali maso v silnej marinade z balzamikovaneho octu a potom maso macali to velmi silnej omacky ako je Tomkatsu.( preto som ju rozpisal ). Japonska kuchyna je velmi jednoducha zalozena na kvalitnych surovinach