Japonský bramborový salát a Katso řízek s domácí omáčkou Tomkatsu
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 615 kJ / 2 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,41 g |
Tuky | 104,30 g |
Vláknina | 24,28 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 4,93 g |
Sůl | 11,54 g |
Sacharidy | 254,39 g |
Postup přípravy
Dame varit zemiaky v supke ( nechame ich ale dlhsie ) tradicne japonske su skor roztlacene take hrubsie pyre. Hlavny rozdiel medzi nasim je ze nema prvky kyslosti ako nakladane uhorky a pouziva cerstve uhorky rozkrojene po dlzke s vybratymi jadierkami.Nakrajame ich na tenke polmesiaciky.Cibulu nakrajame na tenko a obarime v horucej posolenej vode s lyzicou ryzoveho octu.Tak isto nakrajame na jullien mrkvu a rychlo prevarime. Pridame na tvrdo uvarene vajicko na drobno nakrajane. Posolime okorenime pridame Mirin podla chuti. Dalsi rozdiel je japonska majoneza Kewpie, ktora je velmi jemna a ma chut skor slahacky. Pridame majonezu podla chuti v (Japonsku davaju vela). Krok 3: Serviruje sa s omackou Tomkatsu ktora sa da kupit v Azijskych obchodoch. Mi sme zmiesali suroviny v keramickej miske a suseny cesnak v prasku sme nahradili surovym strucikom. Pridavaju aj trosku cukru ale mi sme to nahradili sladkou sojovou omackou Kecap Manis. Rezen je nakrajany na pasiky aby sa dal jest palickami.
Zveřejněno 28. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Japonský bramborový salát a Katso řízek s domácí omáčkou Tomkatsu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLGL
Moje poznámka
Japonský bramborový salát a Katso řízek s domácí omáčkou Tomkatsu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLGL
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 12 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 12 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 12 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 7 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 9 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 10 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 10 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 11 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 12 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 13 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 14 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso recepty,
panko strouhanka wikipedie,
veprove recepty,
veprove tomkatsu,
japonske recepty,
řízky po japonsku,
řízek,
vlasky bramborový salát,
bento recepty,
co je mirin,
vepřový řízek recept,
řízk z panko strouhanka,
bramborový salát wikipedie,
katsu curry,
katsu kare,
oharky wikipedie,
jak se dělá domácí řízek ,recept,
japonsky recept,
bramborový salát s jarní cibulkou,
bento recept
Suroviny:
maso vepřové,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
cibule,
mrkev,
okurka čerstvá,
mirin,
sůl,
pepř mletý,
majonéza,
vejce,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
hořčice,
víno rýžové,
ocet rýžový,
česnek sušený,
koření hřebíček,
olej
Komentáře (21)
Jdu ho nějak zkulturnit
Nonya na Topky již několik let nechodí, takže nemůže upřesnit... včetně vztahu k autorovi na Labu Bento...
Takže já osobně bych recept nechala jak je.
PS: Pridam mozno aj neuropsku cinu ked stihnem,,,
Mimochodem, když někdo v češtině napíše "na způsob japonského...", netvrdí, že jde o japonský pokrm. Jazykové bariéry...
Ještě se zeptám...toMkatsu? Na obalu té mojí omáčky je toNkatsu, stejně jako všude na internetu...
Ale v Japonsku by nikdy nemarinovali maso v silnej marinade z balzamikovaneho octu a potom maso macali to velmi silnej omacky ako je Tomkatsu.( preto som ju rozpisal ). Japonska kuchyna je velmi jednoducha zalozena na kvalitnych surovinach