Candát na másle s pažitkovou omáčkou
Jemné maso candáta, opečené dozlatova na másle, v doprovodu lehké a voňavé pažitkové omáčky kombinaci chutí, která potěší i náročné jazýčky. Omáčku můžeme zvýraznit přidáním trošky nastrouhaného křenu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 124 kJ / 508 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,47 g |
| Tuky | 48,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 118 mg |
| Sodík | 62 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 7,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet překrájíme na menší kusy a osolíme.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a rybu na něm nejprve kůží dolů opečeme z obou stran. Když dáváme rybu kůží na pánev, rukou ji přitiskneme ke dnu, aby se pak kůže nekroutila a opekla se rovnoměrně.
Krok 3: Pak rybu vyndáme z pánve a uchováme v teple.
Krok 4: Pokud je třeba, přidáme do pánve kousek másla a necháme na něm zesklovatět jemně nakrájenou šalotku.
Krok 5: Zalijeme ji vínem a necháme odpařit.
Krok 6: Pak přilijeme smetanu a trochu zredukujeme, osolíme a nakonec vmícháme posekanou pažitku.
Krok 7: Do omáčky je dobré taky nakonec přidat malinko na jemno nastrouhaného křenu.
Zveřejněno 13. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Candát na másle s pažitkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KRkx
Moje poznámka
Candát na másle s pažitkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KRkx
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 19 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 19 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 2 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 4 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 4 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 4 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 6 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 6 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 9 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 9 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 9 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 9 hodinami
Tématické fráze:
candát recept,
candát na pánvi,
candát recepty,
candat na masle,
candat s omackou,
candát s koprovou omáčkou,
recepty z candáta,
candát se smetanovou omáčkou,
recept candát,
candat s bylinkovou omačkou,
recepty na candáty,
candát na panvy,
treska s pažitkovou omačkou,
recepty ryby candát s koprovou omáčkou,
candát se žampiony,
candát v omáčce,
recepty candat,
candát se sýrovou omáčkou recept,
recept na candata,
candat na masle se smetanovou omáčkou
Suroviny:
candát,
cibule šalotka,
máslo,
olej,
víno bílé suché,
smetana,
pažitka,
sůl,
křen
Komentáře (10)