Zeleninová pasta (bujonka)
Zeleninová pasta z čerstvé sezónní zeleniny má hustou a koncentrovanou chuť. Zavařenina, která okamžitě dodá hloubku polévkám, omáčkám i těstovinám. Připravte si polotovar, se kterým bude vaření jedna radost.
Suroviny pro 1 dávka
4 sklenice o objemu 520 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 262 kJ / 541 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,57 g |
| Tuky | 21,79 g |
| Vláknina | 32,61 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 72,28 g |
| Sůl | 180,62 g |
| Sacharidy | 62,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistíme zeleninu a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Na másle podusíme cibuli. Přidáme zeleninu, koření a po 10 minutách i sůl. Necháme asi 20-30 minut dusit.
Krok 3: Poté směs rozmixujeme. Dáme zpět do kastrolu a ještě 10 minut necháme dusit, aby se vyvařila tekutina.
Krok 4: Nandáme do vymytých skleniček, očistíme hrdla, zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 80 °C.
Zveřejněno 23. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová pasta (bujonka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQrv
Moje poznámka
Zeleninová pasta (bujonka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQrv
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové vafle
Merylas před 8 minutami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 33 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 37 minutami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 49 minutami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 52 minutami
Vepřové na houbách
Darina před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 2 hodinami
Kuřecí čína
mcmiruska před 2 hodinami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Suroviny:
cuketa,
mrkev,
celer,
celer řapíkatý,
rajče,
cibule,
česnek,
brambory,
list celerový,
libeček,
olej řepkový,
sůl,
houby sušené,
chilli,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře (2)