Segedínsky guláš II.
Segedínský guláš patří mezi stálice naší kuchyně. Je snadný na přípravu a přitom báječně chutná. Kostky vepřového masa dusíme s kyselým zelím a na závěr zjemníme smetanou. S domácím houskovým knedlíkem mu nikdo neodolá.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 355 kJ / 1 519 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,85 g |
| Tuky | 80,89 g |
| Vláknina | 28,24 g |
| Cholesterol | 442 mg |
| Sodík | 4,37 g |
| Sůl | 10,75 g |
| Sacharidy | 66,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mäso omyjeme, očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti.
Krok 2: Pridáme mletú červenú papriku a pokrájané mäso. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme.
Krok 3: Potom pridáme odkvapkanú pokrájanú kyslú kapustu. Podlejeme vodou, prikryjeme a udusíme.
Krok 4: Múku opražíme nasucho, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame, povaríme. Pridáme k mäkkému mäsu, ochutíme drveným kmínom a dovaríme. Nakoniec primiešame smotanu.
Zveřejněno 31. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínsky guláš II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgrY
Moje poznámka
Segedínsky guláš II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgrY
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 2 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 2 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 4 hodinami
Kari korma
Přidáno před 12 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 17 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 8 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 3 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 11 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 11 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 13 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 15 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 15 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 16 hodinami
Tématické fráze:
segedínsky guláš,
segedinsky gulas recept,
segedínsky guláš originál,
segedínský guláš z vepřového,
segedínský guláš bez smetany,
jednoduchy segedinsky gulas,
guláš recept,
recept na segedinsky gulas,
recept segedinsky gulas,
szegedinsky gulas,
segedinski gulas,
recepty segedínsky gulaš,
segedínska kapusta,
segedinsky gulas cz,
segedínsky guláš top recepty,
segoš,
segedínsky,
segedín guláš recept,
segedínská guláš,
recept na segedínský guláš recept
Suroviny:
plec vepřová,
zelí kysané,
smetana,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř
Komentáře (16)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
1. Byl použit výhradně prorostlý bůček vč. kůže
2. Ml. papriky jsem na 1200g masa dal celý sáček (23g) + špetku pálivé
3. No a správného umami jsem dosáhl česnekem
OT
Často se pýýýše: necháme odležet..., na druhý den chutná lééépe..., atd. atp.
Nevím, já to asi nepoznám...
à propos, nezkoušel někdo pro objektivní posouzení, dnes uvařené jídlo porovnat se stejným jídlem uvařeným včéééra
A kysanou smetanou taky jenom vždy zjemním každou porci až na talíři.