Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 763 kJ / 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 149,63 g |
| Tuky | 32,04 g |
| Vláknina | 1,41 g |
| Cholesterol | 488 mg |
| Sodík | 376 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 2,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa co nejvíce naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do nich směs mletého masa.
Krok 2: V pekáčku na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a narovnáme těsně k sobě naháčky.
Krok 3: Zalijeme horkým vývarem, aby maso bylo téměř potopené a pečeme zakryté v předehřáté troubě na 250 °C asi 15 minut, potom na 200 °C dopečeme dozlatova.
Krok 4: Občas přelijeme vypečenou šťávou. Kdo chce, může v průběhu pečení trošku zahustit šťávu. Pokud plníme tučnějším mletým masem – můžeme po upečení odebrat vypečený tuk.
Zveřejněno 30. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitek „Naháč z Vysočiny“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/89Z5
Moje poznámka
Závitek „Naháč z Vysočiny“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/89Z5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Pomerančové cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 13 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 18 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček
HelenaR před 30 minutami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 1 hodinou
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 2 hodinami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 3 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 12 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 14 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 15 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 15 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 15 hodinami
Tématické fráze:
okurky naháče,
dort naháč recept,
okurky naháči,
recept na dort naháč,
vepřový naháč z vysočiny,
recept na okurky naháče,
dort naháč,
okurky naháčky,
vepřový naháč,
jídlo naháč,
nahac jidlo,
krajové speciality vysočina,
naháče z okurek,
naháče okurky,
zavitky z vysočiny,
zavitek,
okurky nahači recept,
recepty z vysočiny,
recept dort nahac,
příloha mf dnes – krajové speciality.
Suroviny:
kýta vepřová,
maso vepřové mleté,
smetana ke šlehání,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
vývar zeleninový,
cibule,
sádlo
Komentáře (26)
Tak v mém případě - obyčejný foťák (bez návodu na focení) a pokud není za oknem to správné světlo, tak fotky nic moc. Večer mám jedno místo asi 30x30cm a vyjde, nevyjde
A ta okurka - okamžitý nápad toho, co je po ruce.
Díky, ale hlavně zdraví, že jo
No a jídlo, to je bezpochyby výtečné...
Mimosa - šlehačka jde celá do sekané(spojí tu sekanou) a dělá to celé potom šťavnaté, něco zůstane v sekané, něco se vypeče. Těžko se to vysvětluje - ale dobře baští