Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 380 kJ / 8 695 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 200,86 g |
| Tuky | 473,32 g |
| Vláknina | 28,10 g |
| Cholesterol | 1,82 g |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 893,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do studeného mléka nadrobte droždí a metličkou vmíchejte vejce a žloutky. Zvlášť v míse promíchejte mouku s cukrem a solí, přidejte nastrouhané máslo a vaječnou směs. Zadělejte těsto, zakryjte folií a uložte do druhého dne v lednici.
Krok 2: Druhý den těsto lehce rukou přepracujte a rozdělte na 4 díly. Tři díly odložte zpět do chladu a postupně je odebírejte.
Díl těsta vždy rozválejte na sílu 4 mm a vypíchněte formičkou kolečka o průměru 3-4 cm. Na každý pomocí sáčku s hladkou trubičkou naneste trochu tvarohové náplně, vtlačte rozinku nabobtnalou v rumu a vše do plátku těsta zabalte. Krok 3: Na tvarohovou náplň si vyšlehejte bílky do tuhého sněhu, postupně přidávejte cukr a citronovou kůru a nakonec tuto pěnu lehce vařečkou zamíchejte do tvarohu promíchaného vidličkou. Krok 4: Drobné bochánky pokládejte spojem dolů na pečícím papírem vyložený plech a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C mírně do růžova asi 8-10 minut. Krok 5: Ještě horké je po jednom smočte v rumu smíchaném s rozehřátým máslem a a hned je obalte ve směsi strouhaných ořechů s cukrem.
Díl těsta vždy rozválejte na sílu 4 mm a vypíchněte formičkou kolečka o průměru 3-4 cm. Na každý pomocí sáčku s hladkou trubičkou naneste trochu tvarohové náplně, vtlačte rozinku nabobtnalou v rumu a vše do plátku těsta zabalte. Krok 3: Na tvarohovou náplň si vyšlehejte bílky do tuhého sněhu, postupně přidávejte cukr a citronovou kůru a nakonec tuto pěnu lehce vařečkou zamíchejte do tvarohu promíchaného vidličkou. Krok 4: Drobné bochánky pokládejte spojem dolů na pečícím papírem vyložený plech a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C mírně do růžova asi 8-10 minut. Krok 5: Ještě horké je po jednom smočte v rumu smíchaném s rozehřátým máslem a a hned je obalte ve směsi strouhaných ořechů s cukrem.
Zveřejněno 13. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčky nebesky nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0BB
Moje poznámka
Koláčky nebesky nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0BB
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 19 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 11 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 5 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 6 hodinami
Tématické fráze:
nadychane kolace,
nebesky dobré,
nebeský perník,
nebeský nadýchaný perník,
nadýchané tvarohové koláče,
jak se pečou mraky,
svatečni kolače mekke druhy den,
koláče nadýchané,
kolacky,
japonske nadychané kolace,
nadychana tvarohova buchta,
nadychane moravske kolace,
nadychany tvarohový koláč z piskotoveho těsta,
jaké se pečou koláčky na moravě,
nadychane mraky buchta,
jak zdobit koláče,
svatecni nadychany pernik,
jemné nadýchané koláčky,
nadýchané tvarohové muffiny,
jak zdobit kolacky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
droždí,
mléko,
sůl,
tvaroh,
bílek,
cukr krupice,
citron,
rozinky v rumu,
máslo,
rum,
ořechy strouhané,
cukr moučkový
Komentáře (5)