Domácí paštika z kuřecích jater
Dokonalá jemná kuřecí paštika je skvělým předkrmem. Zjemněná smetanou a máslem, ozdobená plátky mandlí a brusinkami, potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky. S tímto receptem během chvilky připravíte pokrm hodný slavnostní tabule.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 053 kJ / 3 120 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,64 g |
| Tuky | 225,56 g |
| Vláknina | 39,10 g |
| Cholesterol | 2,87 g |
| Sodík | 1,25 g |
| Sůl | 2,98 g |
| Sacharidy | 117,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené brusinky namočíme do horké vody a necháme odstát. Jednu snítku rozmarýnu stáhneme z větvičky a nasekáme najemno. Druhou necháme celou na ozdobu. Česnek oloupeme a utřeme nožem.
Krok 2: Játra i cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi vyškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté vložíme játra a krátce je orestujeme.
Krok 3: Přidáme rozetřený česnek, bylinky a za stálého míchání chvíli restujeme. Přilijeme koňak a ještě chvilku provaříme, než játra změknou.
Krok 4: Játra i výpek přelijeme do nádoby, osolíme a výrazně dochutíme.
Krok 5: Přidáme smetanu a rozpuštěné máslo. Směs rozmixujeme dohladka.
Krok 6: Opatrně přimícháme mandle a scezené brusinky, trošku jich necháme stranou na ozdobu. Dáme do vhodné mističky a uhladíme. Povrch posypeme mandlemi a brusinkami, navrch položíme snítku rozmarýnu.
Krok 7: Necháme chladit v lednici nejlépe přes noc.
Zveřejněno 31. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGVN
Moje poznámka
Domácí paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGVN
Nejnovější recepty
Výroba křupavé vrstvy podle Heleny Fléglové
Přidáno před 56 minutami
Vánočka z domácí pekárny
Přidáno před 2 hodinami
Pudinkový dezert se sušenkami
Přidáno před 4 hodinami
Svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Přidáno před 5 hodinami
Králík na víně se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kapr s houbovou omáčkou a kroupovými knedlíky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ajkalajka před 1 hodinou
Kapr s houbovou omáčkou a kroupovými knedlíky
joshuajasmine před 1 hodinou
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Foxina před 1 hodinou
Vepřové nudličky podle Milana
Barunka1 před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Fitulka před 2 hodinami
Zapečené palačinkové rolky
Fitulka před 2 hodinami
Těstovinový salát s kuřecím masem
Hanka004 před 2 hodinami
Kakaová bábovka s tvarohem
martianekk před 5 hodinami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
martianekk před 5 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Nikki1 před 6 hodinami
Tématické fráze:
játrová paštika z kuřecích jater,
paštika z kuřecích jater,
domácí paštika z jater,
kuřecí paštika recept,
domácí paštika,
paštika z kuřecích jater s mandlemi,
paštika z kuřecích jater recept,
domaci mandlova pastika,
recept na paštiku z kuřecích jater,
recept na domací paštiku,
domácí játrová paštika s mandlemi,
domácí paštika s mandlemi,
mandlová paštika recept,
nepečená paštika,
kuřecí paštika,
paštika z kuřecích jater video,
výborná paštika z kuřecích jater,
paštika s kurecich jater recepty,
mandlova pastika,
recept na kuřeci paštiku
Suroviny:
játra kuřecí,
máslo,
lupínky mandlové,
brusinky sušené,
špek,
cibule,
česnek,
koňak,
smetana,
tymián,
rozmarýn,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (8)
vypadá dobře