Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštika z kuřecích jater

Dokonalá jemná kuřecí paštika je skvělým předkrmem. Zjemněná smetanou a máslem, ozdobená plátky mandlí a brusinkami, potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky. S tímto receptem během chvilky připravíte pokrm hodný slavnostní tabule.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JANA62 JANA62

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 053 kJ /
3 120 kcal
Bílkoviny110,64 g
Tuky225,56 g
Vláknina39,10 g
Cholesterol 2,87 g
Sodík 1,25 g
Sůl2,98 g
Sacharidy117,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené brusinky namočíme do horké vody a necháme odstát. Jednu snítku rozmarýnu stáhneme z větvičky a nasekáme najemno. Druhou necháme celou na ozdobu. Česnek oloupeme a utřeme nožem. Krok 2: Játra i cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi vyškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté vložíme játra a krátce je orestujeme. Krok 3: Přidáme rozetřený česnek, bylinky a za stálého míchání chvíli restujeme. Přilijeme koňak a ještě chvilku provaříme, než játra změknou. Krok 4: Játra i výpek přelijeme do nádoby, osolíme a výrazně dochutíme. Krok 5: Přidáme smetanu a rozpuštěné máslo. Směs rozmixujeme dohladka. Krok 6: Opatrně přimícháme mandle a scezené brusinky, trošku jich necháme stranou na ozdobu. Dáme do vhodné mističky a uhladíme. Povrch posypeme mandlemi a brusinkami, navrch položíme snítku rozmarýnu. Krok 7: Necháme chladit v lednici nejlépe přes noc.

TIP: Čím hostit nejen na Silvestra?

Zveřejněno 31. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGVN

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGVN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hosta: díky za tip, zkusím to.;-)

Hella: Hello - s mražením ne (i když proč ne), ale běžně steriluju do menších skleniček. Jeden den vařit hodinu, nechat vystydnout a druhý den znovu převařit také hodinu. Pozor, nedává se úplně plná pod víčko, aby měla trošku prostor.

Nedělala jsem sice tuhle, ale podle Maris http://www.toprecepty.cz/recept/1792-pastika-z-kur... a alkohol tam není nutný (pro koho je to problém), stačí nahradit tekutinu smetanou ( v jiných receptech se nahrazuje např. vínem, griotkou atd.) Spíš mám problém s tím, že paštiky je velké množství a co pak s ní? Má někdo zkušenosti s jejím zamražením?

BILKOVAI: jsem na tom stejně... ve fázi chystání se na ni:-8:-D:-D
vypadá dobře:yes::yes:

BILKOVAI:dala jsem Martel,ale jde to i s jiným :-)

se na ni dlouho chystám. Líbí se mi. Jaký alkohol jsi použila ? Jinak :yes:

Tématické fráze:
játrová paštika z kuřecích jater, paštika z kuřecích jater, domácí paštika z jater, kuřecí paštika recept, domácí paštika, paštika z kuřecích jater s mandlemi, paštika z kuřecích jater recept, domaci mandlova pastika, recept na paštiku z kuřecích jater, recept na domací paštiku, domácí játrová paštika s mandlemi, domácí paštika s mandlemi, mandlová paštika recept, nepečená paštika, kuřecí paštika, paštika z kuřecích jater video, výborná paštika z kuřecích jater, paštika s kurecich jater recepty, mandlova pastika, recept na kuřeci paštiku

Suroviny:
játra kuřecí, máslo, lupínky mandlové, brusinky sušené, špek, cibule, česnek, koňak, smetana, tymián, rozmarýn, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu