Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem

Spojení tradičního českého kapra se zázvorem, česnekem a kefírem může být pro někoho překvapením. Je to ale spojení plné aroma a chutí s jemnou finální texturou. Maso bude křehké, šťavnaté a je obaleno v tradičním trojobalu.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování v lednici

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování v lednici)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 119 kJ /
3 853 kcal
Bílkoviny369,20 g
Tuky189,46 g
Vláknina51,40 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,22 g
Sůl2,80 g
Sacharidy161,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykuchaného kapra očistíme, rozpůlíme, opláchneme a osušíme. Nařežeme porce, které případně můžeme i vyfiletovat. Porce kapra poskládáme do větší, uzavíratelné nádoby. Krok 2: Čerstvý zázvor nastrouháme nebo prolisujeme - budeme ho potřebovat tři lžíce. Česnek prolisujeme. Krok 3: Z kefíru, zázvoru a česneku si připravíme marinádu, kterou nalijeme na kousky kapra. Nádobu s kousky masa uzavřeme víkem a dáme nejlépe přes noc odpočinout do lednice. Marinovat můžeme i dva dny. Krok 4: Připravíme suroviny na klasický trojobal - do hlubokého talíře či misky nasypeme hladkou mouku, v druhé misce rozšleháme vejce se špetkou soli a do třetí misky vsypeme strouhanku. Krok 5: Maso z marinády osušíme, lehce osolíme a obalíme v trojobalu. Krok 6: Necháme rozehřát tuk na pánvi a plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 7: Porce prudce opečeme na pánvi na rozehřátém tuku. Kousky následně vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do zlatavé barvy přibližně 10-15 minut, podle tloušťky porcí. Krok 8: Podáváme s různými bramborovými saláty nebo bramborovou kaší. Tento kapr je výborný i po studenu.

Zveřejněno 9. 5. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Takto marinovaný kapr je také velice chutný, když se po osušení marinády obalí pouze v hladké mouce promíchané s trochou mleté červené papriky a pozvolna se osmaží na pánvi s olejem a máslem.

Nejen kapr, ale i drůbeží a vepřové maso v kefírové marinádě krásně zkřehne. Je chutné a šťavnaté.

Pro zajímavost přidávám odkaz na přípravu vykostění kapra.

http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rvO

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rvO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Asi by mě osobně nenapadalo dávat rybu do kefírové marinády, ale muž má rád kapra a já chuť zázvoru a česneku, tak brzy vyzkoušíme. :)

spagetka:Špagetko,jen ten kefír nepoužij na žádnou křehkou rybku;-)Ono to maso v kefíru krásně zkřehne,tak aby to pak po usmažení nebylo jako blátíčko:-)Jsem ráda,že"kefíruješ";-)Já už mám zase také povoleno:-D
Všem díky za zájem,milé komentíky i hodnocení:-K:-K

Kapra kupuji několikrát do roka:-p:-p, s tou tvojí marinádou vyzkouším, určitě to je dobrůtka:yes::yes:

:-O skvěle, kapra mám, takže vyzkouším :-p;-):yes:

Take bych se nedala dvakrat pobizet k ochutnani..fajn receptik..:yes::yes:

Tak to bych si dala zítra k obědu, děláš mi chutě Aničko;-):-p:yes:

To musí být fantazie...:-p:yes:

Ani, to mě zaujalo, u nás kapřík sice nejdede, ale děkuju za nápad, zkusím jinou rybku (houbičky jedou jak draci ;-):-D), vyzkouším :-p:-p:yes::yes:

Také mám ráda maso naložené v kefírové marinádě a mooooooc ráda. To bude určitě delikatesa:-p:-p Aničko ani nevíš jakou mám na to chuť. Moc fajn receptík :yes::yes::-K + bodík

Tématické fráze:
jak vyfiletovat kapra, marinada na kapra, kapr se zazvorem, kapr s česnekem, marinády se zázvorem, kapr na na zázvoru, recepty kapr s česnekem, naloženy kapr, smažený kapr s cesnekem, marináda se zázvorem, pečený kapr v kefíru, kapr se se zázvorem, kapr na česneku a zázvoru, smažený kapr marináda, kapr na zázvoru, marinada kapr, kapr na sadle a marinada, kapr naložený přes noc, jak vyfelotovat kapra, bezlepkový trojobal na kapra

Suroviny:
kapr, kefír, zázvor čerstvý, zázvor mletý, česnek, sůl, mouka hladká, vejce, sůl, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu