Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce zapékané s medvědím česnekem

Medvědí česnek krátce orestujeme na másle, navrstvíme do zapékací misky se zakysanou smetanou a tofu nebo sýrem a navrch přidáme vejce. Zapečeme ve vodní lázni, dokud bílek neztuhne. Jednoduchý a rychlý pokrm ideální na snídani nebo večeři.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 437 kJ /
343 kcal
Bílkoviny21,34 g
Tuky26,42 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 297 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy4,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rúru predhrejeme na 180 °C. Krok 2: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nakrájame. Krok 3: Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme medvedí cesnak, osolíme, okoreníme a krátko ho necháme zvädnúť. Krok 4: Do zapekacej misky (pre jednu osobu) dáme na dno zakysanú smotanu, na ňu rozložíme medvedí cesnak. Krok 5: Tofu nakrájame na malé kocky (alebo použijeme nastrúhaný syr) a rozložíme na cesnak. Osolíme a okoreníme. Krok 6: Navrch opatrne vyklepneme vajce a jemne ho osolíme a okoreníme. Krok 7: Zapekaciu misku vložíme do pekáča s horúcou vodou (asi do polovice výšky misky). Krok 8: Pečieme 15–20 minút, kým bielok stuhne a žĺtok zostane podľa preferencie.

TIP: Osvědčené recepty na zapékaná jídla

Zveřejněno 30. 3. 2014

Poznámka autora magdalenka

Skvelé na raňajky alebo ľahkú večeru, k tomu som si dala: http://www.toprecepty.cz/recept/38753-louhovane-ka...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zy5E

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zy5E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc povedený recept 👍 Jednoduchý na přípravu a přitom zajímavá kombinace chutí.

Krásná snídaně - hned bych si dala :-p, kdybych mohla :-(

Magdalenko:-K:yes::-p

senky: já bych asi dala čerstvý špenát a trochu česneku, ale jinak - medvěd je medvěd;-):-))

Asi vyzkouším, ale bez medvěda ... nemám ... čím nahradit :-?:-?

hosta: Bola by som šťastná, keby si mala pravdu...
a dík všetkým...

Já bych si moc pochutnala Magdalenko. To bude veliká dobrota :yes::yes::-p:-K

Dala bych si, ale nemám šanci, nemůžu u nás sehnat medvědí česnek:-S+

magdalenka:to ti asi raší křídla:-D:-D, žádný medvěd, anděl z tebe bude:-D;-)

maris: niečo ma svrbí na chrbte...:-O

magdalenka: no to víš, že jo:-))

maris: Budeme mať aj kožuch???:-D

magdalenka: Magdalenko, podle nejnovějších výzkumů kdo konzumuje hodně medvědího česneku tak je z něho medvěd;-):-D, ale i já to risknu:-)):-p:yes:

Teší ma, že som vás potešila aspoň receptom...;-)

zizala:to bude dobrota:yes: - já dala loni shluk asi deseti cibulek do bylinkového záhonu, roste krásně a rozsemenil se, tak letos je jím prorostlé všechno - tymián, pažitka, petržel, zatím je asi taky 10 cm, tak se těším;-)

Tématické fráze:
tofu s medvědím česnekem, recepty pro jednu osobu, zapečené brambory s medvědím česnekem, zapékané vejce, recepty na zapekani, s medvědím zapečené brambory, medvědí vejce, tncz nova levné recepty ládi hrušky s medvědím česnekem, levné recepty z brambor s medvědím česnekem, zapékané brambory s medvědím česnekem, medvedi cesnak sk, čím nahradit česnek, tncz mazanec, vepřové s medvědím česnekem, tncz nova levné recepty ládi hrušky dnes

Suroviny:
česnek mědvědí, máslo, smetana zakysaná, tofu, vejce, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]