Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Domácí sulc můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny patří mezi ty nejlevnější, jež lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu kolagenu dokonce blahodárný účinek na klouby.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 862 kJ / 3 313 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 329,80 g | 
| Tuky | 208,00 g | 
| Vláknina | 13,00 g | 
| Cholesterol | 1,40 g | 
| Sodík | 1,26 g | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 24,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nožičky dáme do hrnce s vodou (můžeme použít i tlakový hrnec), přidáme lžíci nového koření, 4 bobkové listy, lžici celého pepře, sůl a rozvaříme doměkka.
	Krok 2: Do dalšího hrnce dáme vepřové kůže, opět se stejným kořením. Zalijeme vodou tak, aby byly kůže ponořené a uvaříme doměkka.
	Krok 3: Po uvaření necháme vše vystydnout. Nožičky obereme a i s kůžemi nameleme. Nožičky na jemno a polovinu kůží také na jemno, zbytek může být namletý hruběji.
	Krok 4: Vše vložíme do větší mísy nebo lavoru, přecedíme vývar z kůží a popřípadě i z nožiček. Osolíme, opepříme a dáme cibuli nakrájenou na drobno. Podle chuti dáme ocet. Musíme počítat s tím, že chuť octa se při tuhnutí stáhne, takže směs můžeme udělat kyselejší.
	Krok 5: Nalijeme na plech, nebo dáme do ozdobných misek a necháme ztuhnout do druhého dne. Podáváme s chlebem a podle chuti i s čerstvou cibulí, přelité octem.
Zveřejněno 31. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/An6l
Moje poznámka
					
				
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/An6l
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 5 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 6 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 10 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 39 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zulc, 
						
						
							sulc recept, 
						
						
							domácí zulc, 
						
						
							recept na zulc, 
						
						
							recept na sulc, 
						
						
							domácí sulc recept, 
						
						
							domácí sulc, 
						
						
							recept sulc, 
						
						
							domácí zulc vepřový, 
						
						
							jak se dela sulc, 
						
						
							jak uvařit sulc, 
						
						
							řeznická kuchařka, 
						
						
							vepřový zulc, 
						
						
							normy studené kuchyně, 
						
						
							recepty sulc, 
						
						
							recept na domácí sulc, 
						
						
							jak udelat domaci sulc, 
						
						
							recepty na sulc, 
						
						
							staré recepty, 
						
						
							sulc z veprovych nozicek
						
					
						Suroviny:
						
							nožička vepřová, 
						
						
							kůže vepřová, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							cibule, 
						
						
							ocet, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
Komentáře (23)
Nechápu, taková šmakuláda ten Sulc je, pěkně pivečko, cibulku na jemno a chléb k tomu. Prostě fantazie....