Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové řízečky na fazolkách

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 427 kJ /
1 536 kcal
Bílkoviny132,16 g
Tuky103,69 g
Vláknina9,95 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 1,97 g
Sůl4,70 g
Sacharidy15,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso si nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, orestujeme a stáhneme ze sporáku. Krok 2: V hrnci s olejem orestujeme nakrájenou zeleninku-fazolky,mrkev,zelí a osolíme. Krok 3: Pak přidáme orestované řízečky s cibulí, anglickou slaninou a společně dusíme do změknutí. Krok 4: Kdo má rád šťávy hustší může zajíškovat (jako já), nakonec přidáme kopr, který necháme jen přejít varem a podle potřeby dochutíme solí, nebo kdo má rád ostré dá chilli.

Zveřejněno 17. 4. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Ze směsi takto udušené zeleniny vznikne velmi chutná šťávička. Jde k tomu jako příloha v podstatě všechno, já zvolila rýži. Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjVG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjVG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vařila jsem včera k večeři a sobě dnes na oběd. Je to šťavnatá dobrota. 😋

aktij2:Jituš, to jsi mě moc potěšila a mám z toho radost, že chutnalo Jasně, člověk si to musí upravit, podle ingrediencí, které má doma a hlavní chuť tomu dá ta zelenina a kopr;-)

Bibinko, protože mám v mrazáku ještě loňské fazolky, včera jsem tu hledala nějaký nový recept na jejich zpracování. Vybrala jsem si tento a udělala jsem dobře. Měla jsem vepřovou plec, kterou jsem nakrájela na kousky, bohužel jsem neměla slaninu ani zelí, tak to byla trochu dietnější verze, ale i tak to bylo dobré a moc nám to chutnalo. Ten kopr tomu dal šmrnc. Děkuji za príma recept.:-p

Skvělý recept, díky za něj

Ivanko79, děkuji,děkuji, jsem potěšená a ještě od tebe-chutnalo jistě i Milošovi viď.Jsem ráda, že jsi si vybrala můj recept. Pa,pa

Jani,varila som včera a tiež musím povedať,že to bolo výborné :yes::-p:-p.Ja som zase pridala trochu horčice a kečupu do omáčky a samozrejme,to chilli :-D,my máme radi ostré.No a tá šťava bola naozaj moc chutná.Pridávam tri fotky a tebe bod ;-)

Boubelindo, moc jsi mě potěšila, že jste si pochutnali, to mě vždycky nejvíc ze všeho těší:yes:-bodíky mě celkem moc neberou;-), ale díky,díky:-)

Bibinko, dneska jsme měli k obědu. Teda řeknu ti, je to opravdu moc dobré. Dala jsem lahůdkovou zeleninku (fazolky by moc neuspěli), maso nakrájela na nudličky, k tomu jsem uvařila brambor a všichni moc chválili.:-*:-p Bodík letí právem.:yes::-))

Bibinko,včera jsem dělala řízečky na fazolkách, strašně jsme si pochutnali:-), ale ač jsem měla připravený foťák ke zvěčnění této pochoutky, tak bohužel k tomu nedošlo. Pustili jsme se do toho jídla s takovou vervou a chutí, že na focení jsem ani nepomyslela, pak už bylo pozdě,nebylo co fotit.:-// tak jenom pro informaci, dělala jsem to s těstovinama a fakt dobrý:yes::yes: takže zasloužený bodík:yes:

Ilonko, to zas nebyl ani tak nápad, jako potřeba. Měla jsem otevřený a nespotřebovaný protlak i smetanu a tak jsem to jednoduše přidala, aby to zas bylo malinko jiné:-8:-D Bibi, nejde to nazvat vyšperkováním :-D Mě to více chutnalo v tvé verzi, opravdu, a některým členům rodiny zase s tím protlakem a smetanou. A pak vyhov všem :-D

Iljušo, ty jsi mě dneska potěšila 2x, protože jsi dělala mou polívku a ještě toto- no teda to tě chválím a mimo jiné, oběd jako byl před pár dny u nás- Díky:-!;-):yes:

Merylas, dík, že jsi vyzkoušela a ještě recept vyšperkovala, zase trošku jiné chutě a to je dobře;-)

Marylas - dobrý nápad - také mi zbyly ještě 3 kotletky, udělám do toho tvoji verzi s protlakem a smetanou:yes::yes:

Taky jsem dělala, kopr jsem ale neměla :-8 Na maso jsem použila steakové koření a :yes: Nesnědli jsme všechno najednou, tak aby byla trošku změna, přidala jsem trochu rajčatového protlaku a sladké smetany.

Tématické fráze:
veprove maso na fazolkach, vepřové řízečky, zelené fazolky s vepřovým masem, jak upravit zelené fazolky, veprove zelene fazolky, vepřové fazolky, fazolky recepty, vepřove na fazolich, vepřové a fazolky, zpracování zelených fazolek, babicovy dobroty recepty napis svuj recept, fazolky recept, vepřové plecko na fazolkach, maso na zelených fazolkách, zelené fazolky a vepřové maso, zpracování fazolek, zpracování fazolí, zelené fazolky zpracování, veprove nudlicky na fazolkach, recept na vepřové řízečky

Suroviny:
maso vepřové, slanina anglická, cibule, fazolky zelené, zelí hlávkové, kopr, mrkev, olej, sůl, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu