Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou
Růžovo-oranžové filety lososa pečené na másle a přelité omáčkou z kopru, medu a výrazné hořčice, jsou inspirovány švédskou kuchyní. Podáváme s vařenými bramborami, které vhodně doplní jemné maso lososa a pikantní omáčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 075 kJ / 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,42 g |
Tuky | 5,00 g |
Vláknina | 6,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 47,61 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLWE
Moje poznámka
Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLWE
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 1 hodinou
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 3 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 5 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 5 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 6 hodinami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 6 hodinami
Cuketový perník
MonikaP. před 7 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 7 hodinami
Tématické fráze:
losos na kopru,
losos kopr,
pečený losos s koprem,
losos s omáčkou,
pečený losos,
peceny losos s omackou,
losos recept,
medovohorcicna omacka,
losos s hořčičnou omáčkou,
hořčičná omáčka s koprem,
recept na lososa,
losos s medem a hořčicí,
losos recepty,
recepty losos s omáčkou,
losos recepty kopr,
losos s hořčicí a medem,
losos s koprem,
pečený losos s s koprem,
candát s hořčičnou omáčkou,
pstruh s hořčičnou omáčkou
Suroviny:
losos,
česnek,
med,
hořčice,
omáčka sojová,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
citron,
sůl,
pepř bílý
Komentáře (25)
Jemné maso - kuře, ryby - peču na více stupňů, přes 200°C a maso, které je potřeba péct déle - hovězí, vepřové - naopak dlouze a při nižší teplotě. Nevím, třeba je to špatně, ale je to zkušenost mých předků (kuchařů) a maso je vždy dobré.
Okamžitá láska na talíři bylo Švédsko a hóódně na jih... - Řecko. Každá jiná, ale moje dvě nejoblíbenější národní kuchyně.
jinak(a jako vždy)velice krásné,ba přímo žravé